DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher: Ez is Monaco része, nem?

Kellemetlen csütörtök délutánt zárt a Haas pilótája, Mick Schumacher, aki a monacói második szabadedzés utolsó perceiben falnak ütközött. Ez nem törte le a lelkesedését, jól érzi magát a hercegségben.

Az idei ötödik F1-es hétvégére megfordult a Haasnál látott eddigi felállás: a Monacói Nagydíj edzésnapján Nyikita Mazepin volt a gyorsabb pilóta, Mick Schumacher felkészülése pedig egy ütközés miatt maradt emlékezetes. A német pilóta a délutáni szabadedzés utolsó perceiben a Massenet-kanyarban kissé megcsúszott, és a poros ívre sodródva jobb hátsó kerékkel nekiütközött a külső íven húzódó szalagkorlátnak. A Pirelli nem bírt az erőhatással, így lefordult a felniről, a pilóta pedig kénytelen volt a pálya szélén leparkolva feladni az edzést. 

„Az autóban és a csapatban nagyszerűen érzem magam” – kezdte az értékelést a német. „Nyilván volt egy kisebb gondom az utolsó körömön, de azt hiszem, hogy ez is a monacói versenyzés része, nem? Nincs helye a botlásoknak. Apró hibát vétettem, és ez lett a következménye. Most már tudom, hol a határ. Összességében szerintem rendben volt, jól érzem magam az autóban. Tudjuk, hol kell fejlődnünk, hol veszítettünk időt. Mivel új alkatrészek nem érkeznek, egyedül a beállításokból és saját magunkból tudunk többet kihozni. Érzem, hogy ezen a téren fejlődünk.”

Schumacher csapattársa, Nyikita Mazepin odavan Monacóért, és egy meglepően könnyed napot tudhat maga mögött. A két versenyző közül most ő volt a gyorsabb, mindkétszer közvetlenül Schumacher előtt végzett.

„Elképesztő Monacóban lenni. Mindegy, hogy valaki versenyző vagy néző, a háttér nagyszerű. Nagyon jó napunk volt, a nehéz barcelonai hétvége után a csapat fantasztikus munkát végzett. Ráleltem a szükséges magabiztosságra. Az eddigieket elnézve meglepő, de jól éreztem magam az autóban. Olyan jó érzés volt vezetni, mintha nem is lettek volna kötelezettségeim” – idézte az orosz szavait a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: