DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Folytatódik a szócsata, Horner Hamiltont kritizálta

A Red Bull csapatfőnöke szerint Hamiltont valószínűleg bosszantják Verstappen megmozdulásai, különben nem foglalkozna velük ennyit a sajtó előtt. A Mercedes főnökét is elővette.

Érezhetően egyre nő a feszültség a Formula-1 idei két világbajnoki aspiránsa, a Mercedes és a Red Bull istállója között. A két csapat futamhétvégéről futamhétvégére összecsap egymással, de a küzdelmeik már a pályán kívül is megnyilvánultak. A Monacói Nagydíjat megelőzően Lewis Hamilton úgy nyilatkozott riválisáról, Max Verstappenről, hogy a fiatal holland valószínűleg azért viselkedik annyira agresszívan vele, mert neki van még bizonyítanivalója. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ezt nevetségesnek tartja, aminek hangot is adott.

horner-2021-portre1



„Lewis imádja ezt az ostobaságot, szóval ezt elnézzük neki. Max a saját dolgát végzi, és a tény, hogy Lewisnak ezt szóba kellett hoznia, azt sugallja, hogy Max valószínűleg bosszantja őt. Ez nagyszerű, ez a sport része. Még csak a világbajnokság elején járunk, a félidő is messze van. El tudják képzelni, milyen lesz az utolsó néhány verseny, ha ennyire szoros marad a helyzet?”

A két istálló közötti összecsapás a közelmúltban lépett egy új szintre, amikor a Mercedes felhívta a figyelmet a Red Bull feltűnően hajlékony hátsó szárnyára. Toto Wolffék azt sugallták, szerintük ez a megoldás szabálytalan, miközben azt is kijelentették, hogy ők már nagyrészt 2022-re koncentrálnak, de remélik, hogy így is le tudják győzni az ellenfelüket. Horner szerint ez utóbbi biztosan nem igaz.

„Szerintem Toto többet foglalkozik a mi hátsó szárnyunkkal, mint a jövő évvel. Én nem tudom, mi zajlik az ő házuk táján, de ő pontosan tudja, mi a helyzet mindenki másnál. Meglepne, ha igaz lenne [a 2022-vel kapcsolatos kijelentése], mert a fejlesztési verseny még mindig intenzív. Még csak négy versenyt teljesítettünk” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: