DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Pereznek szimpatikus Marko őszintesége

A mexikói pilóta egyáltalán nem bánja, hogy a Red Bullnál egy végtelenül szókimondó főnököt kapott. Szerinte ez ritka az F1-ben, és pont emiatt tiszteli Helmut Markót.

Sergio Perez a Racing Pointtól távozva idén csatlakozott a Red Bull Formula-1-es istállójához, ahol egyelőre hullámzó teljesítményt mutat. Egy-egy időmérő edzésen már képes elcsípni csapattársát, Max Verstappent, de a ponttáblázat alapján (32 pont a 80-nal szemben) messze van a holland teljesítményétől. A pilóta formáját Helmut Marko rendszeresen a sajtó előtt értékeli, ami Perez elődeire óriási nyomást helyezett, a tapasztalt mexikóit ez azonban egyáltalán nem zavarja.

tw-perez-portre-20211



„Az igazság az, hogy el vagyok tőle ragadtatva. Mindig azt mondja, amit gondol. Ha jól teljesítek, elmondja. Ha rosszul, azt is. De nemcsak nekem, a sajtónak is. Nem túl gyakori, hogy az F1-ben valaki ilyen egyenes, ezért tisztelem őt. Szerintem jó kapcsolatot ápolunk. Egyre jobban megismerjük egymást. A versenyek után általában beszélek vele, és el szokta mondani, jól teljesítettem-e vagy sem” – nyilatkozta.

Perez pontosan tisztában van vele, mely területeken kell fejlődnie. Az idei tesztkorlátozások nem könnyítik meg a dolgát, de érzése szerint hétvégéről hétvégére javul. „Szerintem a versenyeken fejlődtem a legtöbbet, mert amit más csapatoknál csináltam, az itt nem működött. Változtatnom kellett a módszereimen. Portugáliában nagyot léptem előre. A célom az, hogy futamot nyerjek. Korán van még, türelmesnek kell lennem. Tíz futam múlva tudni fogom, pontosan hol állok, és milyen esélyeim vannak a bajnokságban. Ez még csak a kezdet, nincs értelme túlelemezni a dolgokat” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: