DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mazepin: Innen felfelé vezet az út

A Haas orosz pilótája tisztában van a közösségi médiában róla kialakult képpel, de hiszi, hogy ha javulnak az eredményei, a megítélése is javulni fog. Ezért koncentrál kizárólag a munkájára.

Az F1-es szurkolók részéről rázós fogadtatásban részesült az idén debütáló Nyikita Mazepin, akit a családi háttere és az Instagramra kikerült magánéleti videója miatt rendre meglehetősen negatív színben tüntet fel a közvélemény. A különböző F1-es fórumokon és felületeken számtalan róla szóló mém és élcelődés található, amivel a pilóta maga is tisztában van. A Motorsportnak nyilatkozva elárulta: hiszi, hogy idővel javulni fog a helyzet.

E025PegWEAAORJl



„Mindenki átélt már jó és rossz időszakokat, mióta a közösségi média olyan jelentős méretűvé nőtt. Még azokat is utálták néha, akit most imádnak. Ez a platform a sporttal jár, amit jóra és rosszra is lehet használni. Mindig is tudtam, hogy az ember nem a közösségi médiában szerzi az önbizalmát. Én a munkámra koncentrálok. Biztos vagyok benne, hogy változni fog a helyzet, ahogy egyre több időt töltök a Formula-1-ben, és javulnak az eredményeim.”

Nem elég, hogy Mazepin a magánélete miatt célkeresztbe került, a pilóta egyelőre a pályán sem tudott bizonyítani. A Haas autójával meggyűlik a baja, ráadásul csapattársától, Mick Schumachertől is rendre kikap. Ám pont emiatt vallja, hogy eredményesebb jövő vár rá, hiszen ennél hátrébb már nem csúszhat.

„A környezetem és én is pontosan így látom. Ettől csak jobb lehet, és jobb is lesz. Végül is erről szól az élet és a sport – túllépni a nehézségeken. Ezért nézik az emberek. Semmi értelme nem lenne vasárnaponként versenyt nézni, ha mindenkinek jól menne a dolga, nem?" - tette fel a költői kérdést.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: