DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Hamilton üzent a kritikusoknak

Daniel Ricciardo szerint most már nem lehet azzal kritizálni Hamiltont, hogy csak a könnyű futamgyőzelmeket gyűjti, hiszen idén Verstappen ellen mindent be kell vetnie a siker érdekében.

Izgalmas páros küzdelemmel kezdődött a Formula-1 idei szezonja Lewis Hamilton és Max Verstappen között, ami felüdülésként hatott a szurkolók számára, hiszen a Mercedes világbajnokának csapaton kívül utoljára évekkel ezelőtt volt méltó ellenfele. A hétszeres világbajnoknak minden egyes futamon keményen meg kell küzdenie a pontokért, ami Daniel Ricciardo szerint elhallgattatja a brit kritikusait. „Szerintem sokan elismerően bólintanak. Megmutatja a benne kételkedő embereknek, miért olyan jó versenyző” – fogalmazott az ausztrál.

E0ovSVyXEAQPOYX



Ricciardo abba nem ment bele, szerinte melyikük lesz idén a világbajnok, mindkettejüket jó esélyesnek tartja. „A hosszú távot figyelembe véve Lewis erősnek tűnik, de ha Max rést lát, akkor oda be fog vágódni. Ezért tisztelem őt annyira” – idézte őt a Racefans.

Ricciardo Hamilton egy bizonyos megjegyzésére is kitért. Hamilton a Spanyol Nagydíjon úgy fogalmazott, Max Verstappen Red Bullja mögött autózva sokat tanult a rivális autó és pilóta viselkedéséről, ami Ricciardo szerint pszichológiai hadviselés lehet a világbajnok részéről. „Ha az időmérőn történt volna, akkor észrevehetett volna egy eltérő ívet, amit Max használ, vagy ilyesmi. Így talán pszichológiai játékot űz, de tényleg lehet egy keveset tanulni a másiktól. Ha üldöző vagy, tudod, hogy a másik mikor remeg meg. Nem azt mondom, hogy ez volt a helyzet, de különösen az F1 előtti időszakban, amikor egy pilóta üldözött valakit, láthatta, hogy a másik elkezd csúszkálni, elfékezni a kerekeit. Nem láthatunk be a pilótafülkéjükbe, de ha levennénk a sisakjaikat, feszült arckifejezésekkel szembesülnénk. Talán erre gondolt. Esetleg Max kissé darabosan vezetett, nem tudom” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: