DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso: Ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen

Az utóbbi két versenyhétvégén jelentőset lépett előre az Alpine istállója, amivel kapcsolatban Fernando Alonsóban eleinte kételyek merültek fel. Azóta elhitte, hogy a csapata tényleg megerősödött.

Nehezen indult az Alpine első néhány versenye az F1-ben: a szezonnyitó Bahreini és az azt követő Emilia-Romagna-i Nagydíjon Fernando Alonso és Esteban Ocon is nehezen vette fel a harcot a középmezőny többi tagjával. Az ezt követő portugáliai fordulón önmagukhoz képest jelentőset léptek előre, de a csapat attól tartott, ez a fejlődés elsősorban a pálya karakterisztikáinak, nem a csapat munkájának köszönhető. Azóta lezajlott a spanyolországi forduló is, ami Alonsót meggyőzte arról, hogy nem egyhétvégés előrelépésnek voltunk szemtanúi.

alonso



„Még mindig azt hiszem, hogy a McLaren és a Ferrari kicsit gyorsabb. Négy verseny alapján kiegyensúlyozottabbak, de igaz, hogy Portugáliában óriásit léptünk előre. Nem tudtuk, hogy ez pályaspecifikus volt-e, de jó látni, hogy Barcelona alapján nem ez a helyzet. Szerintem az Alpine most már ott van a sűrűjében a Ferrarival és a McLarennel. Ez egy pozitív irány, ezért nagyon izgatottak vagyunk a következő néhány verseny miatt” – magyarázta a spanyol, aki szerint a csapata ennyi alapján nem bízhatja el magát.

„Vigyáznunk kell, hiszen ahogy mondtam, Bahreinhez és Imolához képest Portugália és Barcelona túl szép volt, hogy igaz legyen. De nyilván ez a valóság, mert mindkét autó a Q3-ba jutott, és Esteban Portugáliában hatodik, itt [Barcelonában] pedig ötödik lett. Szóval ez jó hír” – idézte őt a Motorsport.

Az Alpine eddig elsősorban az időmérőkön szerepelt jól. Ocon Portugáliában a hatodik, Spanyolországban az ötödik rajthelyet szerezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: