DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen a Mercedes dominanciájától tart

Max Verstappen édesapja nagyon nem szeretné, ha a 2021-es F1-es idény is a Mercedes fölényéről szólna. Szerinte a Red Bull és a Honda minden tőle telhetőt megtesz, de ez jelenleg kevés.

A 2013-as Formula-1-es szezon óta először rendelkezik valós világbajnoki esélyekkel a Red Bull Formula-1-es istállója, ami Max Verstappennel a volánnál próbálja meg letaszítani a trónról Lewis Hamiltont. Az előszezoni teszt és a szezon eleje ígéretesen alakult az energiaitalosok számára, négy versennyel a rajtot követően azonban Hamilton került lépéselőnybe. A brit három futamgyőzelemnél jár Verstappen egy sikerével szemben, ezért Jos Verstappen attól tart, ez az év is a Mercedes dominanciájáról szólhat.

ham-ver-20211



„Igen, vannak ilyen jellegű félelmeim. A téli teszt és különösen az első versenyhétvége alapján úgy tűnt, a Red Bull nagyon jó autóval rendelkezik, a Mercedes azonban gyorsan fordított a helyzeten. Ne feledjük, hogy tavaly mindenki felett álltak. Történtek aerodinamikai változások, de a Mercedes továbbra is egy nagyszerű autó” – nyilatkozta a De Telegraafnak.

„Láthatják, hogy a Mercedes jelen pillanatban sokkal jobban bánik a gumikkal. Szerintem Maxnek többet kell a határon autóznia, hogy képes legyen tartani velük a tempót, ami miatt többet kivesz a gumikból. A csapat egyelőre nem aggódik. Úgy vannak vele, hogy hosszú a szezon. Én személy szerint hiszem, hogy a Mercedes az időmérőkön is sokkal gyorsabb, de Max olyan sokat kihoz az autójából, hogy az eredmények rendre szorosak.”

Idősebb Verstappen abban bízik, a Red Bull év közbeni fejlesztései sokat lendítenek az autó teljesítményén. „Csak ebben bízhatunk. Valamit tisztázzunk: a Red Bull, a Honda és Max is mindent megtesz a világbajnoki cím megszerzése érdekében. Mindenkiben ott van a tűz, de ez jelenleg kevés. Valami másra is szükség van, lehetőleg minél hamarabb, mert nem maradhatunk le túlzottan. Minden területen fejlődnünk kell” – idézte a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: