DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainznak éppen az nem megy, ami az erőssége volt

A Ferrarinál egyelőre nem talál bele a rajtokba és nem tudja összerakni az egész hétvégéket, pedig a McLarennél éppen ezek a dolgok számítottak a fő erősségeinek. Javulnia kell és jobban bíznia a rendszerben.

Carlos Sainz a McLarennél többször is jó pár pozíciót tudott elcsípni a rajtnál, az utóbbi években ez kifejezetten nagy erősségének számított, a Ferrarival viszont egyelőre egyáltalán nem érzi a startokat, nem jól kapja el az indulást és inkább veszít az első kanyarig, mint nyer. A Scuderia spanyol F1-es pilótája szerint ebben elsősorban neki kell javulnia.

55



"Az előző futam után azonnal átmentem ezeken a dolgokon a mérnökökkel, kielemeztük a helyzetet. Megpróbálom megérteni, hogy mit csinálhatnék jobban. Az biztos, hogy nekem javulnom kell, jobban kell bíznom a rendszerben, illetve abban a módszerben, ahogy itt a tökéletes rajtot és a tökéletes első száz métert el akarjuk érni" - magyarázta Sainz a Formula-1 hivatalos weboldalán.

"Hogy olyan eredményeket hozzak, mint Charles (Leclerc), ahhoz több dolognak is jól kell összeállnia. Először is az egész hétvégét teljességgel össze kell rakni, aminek az egyik lényege a jó időmérő és egy jó Q3-as kör. Ha ezt Barcelonában megcsináltam volna, akkor előrébb rajtolhattam volna és ez nem jelentett volna problémát. Utána pedig persze jól kell rajtolni is. Ebben az egészben különösen jó voltam a McLarennél, hogy összerakjam a komplett hétvégét, most viszont ezen kell dolgoznom ennél a csapatnál."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: