DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel Monacóban sem vár sokat az Astontól

A négyszeres világbajnok szerint nekik nincs elég leszorítóerejük ahhoz, hogy jól menjenek ott és a kellő magabiztosság sincs meg. Nehéz gyorsabban fejleszteni a többieknél.

Az első két versenyhétvége után egyértelműen javult Sebastian Vettel teljesítménye, a négyszeres világbajnok kezdi megismerni azt az Aston Martint, amit még a tesztidőszak során sem volt igazán lehetősége kitapasztalni, köszönhetően a technikai hibáknak. Maga az autó viszont továbbra sem igazán tetszik neki, emiatt Monacóról sem vár túl sokat.

"Meglátjuk, de igazából nekünk kevesebb a leszorítóerőnk, mint az előttünk lévő csapatoknak, szóval így azért elég nehéz dolgunk. De majd kiderül, Monaco mindig kemény, szóval remélhetőleg majd mi tudunk ott különbséget jelenteni" - mondta Vettel a holland Motorsportnak.

vet_6



"Ez a középmezőny most nagyon szoros és mindenki fejleszt, úgyhogy elég nehéz jelentősebb fejlesztéseket eszközölni, mint mások. Minden hétvége más, legutóbb például az Alpine gyengébb volt a futamon, mint gondoltam, az Alpha Tauri viszont sokkal erősebbnek tűnt, mint szombaton. Nagyon otthonosan kell éreznünk magunkat az autóban és a pályának is jól kell illenie az autóhoz, ha ki akarjuk hozni azt az extra egy-két tizedmásodpercet. Az autónk jobb lett, de még mindig hiányzik a sebesség ahhoz, hogy a pontokért harcolhassunk" - tette hozzá a német.

Vettel azt is elmondta, hogy még mindig nem érzi a magáénak az Astont, az említett otthonos érzés nincs meg - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a monacói falak között enélkül szinte lehetetlen gyorsan menni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: