DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brundle: Nehogy Perez összeroppanjon

A Red Bullnál óriási elvárások elé állították idei új pilótájukat, Sergio Perezt, akinek Martin Brundle szerint résen kell lennie, különben összetörhet a nyomás alatt. Az érettsége segítheti őt.

A Red Bull Formula-1-es istállójánál az utóbbi két szezon során két ígéretes pilóta, Alex Albon és Pierre Gasly karrierje is félresiklott. Egyikük sem bírt a rájuk nehezedő nyomással és a nehezen vezethető autóval, ezért az idei szezonra a csapat szemléletet váltott, és egy idősebb, tapasztaltabb pilótát ültetett világbajnoki aspiránsa, Max Verstappen mellé. Bár Perezben (is) érződik a potenciál, a mexikói eredményei egyelőre elmaradnak az elvártaktól. A legutóbbi Portugál Nagydíjon például rajta múlt, hogy a Mercedes menet közben stratégiát válthatott, és elkaphatta az élen álló Verstappent.

tw-perez-portre-20211



A Sky Sports szakértője, Martin Brundle szerint nehéz időszak vár a pilótára. „Úgy tűnik, a Red Bull Verstappen preferenciáinak, vezetési stílusának kedvez, mert Pierre Gasly és Alex Albon után Perez is botladozik. Sergio bölcsebb és tapasztaltabb, de ezt teljes mértékben ki kell használnia, hogy ne roppanjon össze.”

Brundle a Red Bull szempontjából azt is fenyegetőnek látja, hogy Valtteri Bottas sokkal többször akadályozza Verstappent, mint Perez Lewis Hamiltont. „94 ponttal és három futamgyőzelemmel ez Lewis Hamilton valaha látott legjobb világbajnoki szezonkezdete, ami baljóslatú a többiekre nézve. Ragyogó formában versenyez, ezért a Red Bullnak sürgősen több erőt és tapadást kell biztosítania Verstappen számára, Perezt pedig fel kell hoznia a csatába. Jelenleg Bottas sokkal nagyobb valószínűséggel lop pontokat Verstappentől, mint Perez Hamiltontól, és ennek kritikus fontossága lehet” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: