DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Red Bull: Óriási szükségünk van Perezre

Az energiaitalosok csapatfőnöke a Spanyol Nagydíj végeredményére reagálva úgy fogalmazott, a Mercedes elleni csatában mindkét autóra szükségük van. Nem kritizálni akarta Perezt.

A 2019-es Magyar Nagydíjhoz kísértetiesen hasonló forgatókönyv zajlott le a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol az élen álló Max Verstappent két Mercedes üldözte, mindenki más pedig óriási lemaradásban követte a triót. Ebből fakadóan a második helyen álló, világbajnoki címért küzdő Lewis Hamilton gyakorlatilag egy „ingyen” kerékcserét kapott, így a verseny utolsó harmadában friss szett Pirelliken kezdhette felzárkózását az élen álló Red Bullra. Teljesen más képet festett volna a verseny, ha az energiaitalosok másik autója is Mercedesek közelében lett volna, de Sergio Perez ettől most elmaradt. 

 tw-perez-portre-20211



Hétvégén vállfájdalmakkal küzdött, csak a nyolcadik rajthelyet szerezte meg, a futam nagy részét pedig Daniel Ricciardo mögött beragadva töltötte. Végül az ötödik helyen ért célba, ami Christian Horner csapatfőnök szerint korrekt eredmény, de hosszú távon kevés. „Szerintem kezd összeállni számára. A versenyét nyilván korlátozta, hogy Daniel mögött ragadt.”

Horner nagyon szeretné, ha a szezon hátralévő részében Perez a Mercedesek nyomában lenne, így kizárná annak lehetőségét, hogy az Ezüst Nyilak a fenti módszerhez folyamodjanak. „Óriási szükségünk lenne rá, hogy a Mercedesnek ne legyen lehetősége a maihoz hasonló stratégiai húzásokra. De meggyőződésem, hogy erre képes lesz, mert egyre magabiztosabb az autóban.”

Horner maga is a két évvel ezelőtti Magyar Nagydíjhoz hasonlította a barcelonai futamot. Azt a vereséget is együtt élte át a csapattal. „Sajnos Magyarországhoz hasonlóan volt egy ingyen kerékcseréjük. Az élmezőny annyira eltávolodott a többiektől, hogy Lewis Magyarországhoz hasonlóan kapott egy ingyen kerékcserét, és csak a csapattársát kellett megelőznie, ami nem lehet probléma. Ezért lenne szükségünk arra, hogy mindkét autónk az élmezőnyben legyen” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: