DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Perez: Tudom, hogy ez nem elég

A Spanyolországban ötödik helyen leintett Sergio Perez tisztában van vele, hogy az eddig nyújtott teljesítménye kevés a Red Bull számára. A fejlődését azonban érzi, és ha egyszer összeáll a kép…

Nehéz versenyen van túl a Red Bull istállójának idei új pilótája, Sergio Perez. A mexikói Spanyolországban vállsérüléséből fakadóan csak a nyolcadik rajthelyet szerezte meg, a futamon pedig az ötödik pozícióban ért célba. A felkapaszkodása korrektnek mondható, de a pilóta érzi, hogy ez a teljesítmény a szezon hátralévő részében kevés lesz. Csapattársához, Max Verstappenhez képest 50 másodperces hátránnyal ért célba, amivel a Red Bull nem fog megbékélni.

 tw-perez-action-spanyolnagydij



„Fontos lépésről lépésre haladni, és összerakni a versenyhétvégét. Túl sokáig tart felvennem a tempót. Amikor pénteken egy új pályára hajtok ki, a stílusommal alkalmazkodnom kell. Még nem hangolódtam össze az autóval, de láthatják, hogy egyes részek rendben vannak, csak az egész nem. Ha egyszer minden összeáll, akkor meg lesz a tempó. Nyilván egyre magabiztosabbnak érzem magam az autóban. Minden versenyhétvége végén arra gondolok, hogy „b*ssza meg, bárcsak újrakezdhetnénk”. Nehéz ilyen korlátozott pályaidő mellett felvenni a tempót, különösen úgy, hogy nem éreztem magam százszázalékosnak. Ezt el kell felejteni, mehetünk Monacóba” – idézte Perez nyilatkozatát a PlanetF1.

A mexikói a Spanyol Nagydíj nagy részében Daniel Ricciardo mögött autózott, akit csak nagy küzdelem árán tudott megelőzni. „Szerintem ebben ennyi volt. Sokáig tartott, mire megelőztem Danielt, aki hihetetlenül gyors volt az egyenesben, és itt előzni sem könnyű” – magyarázta a mexikói, aki végül a célegyenes végén kívülről vetődött be az ausztrál mellé, és utasította maga mögé. „Tudtam, hogy meg kell tennem. Szinte az egész verseny során azon gondolkodtam, hogyan fogom megtenni. De végül sikerült” – árulta el.

Négy versenyt követően Perez 32 ponttal a hatodik a tabellán, hátránya 48 egység csapattársához képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: