DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Legjobb péntek, extra tizedek: Vettel egyre boldogabb

Portimaói Q3-as szereplése után úgy tűnik, Sebastian Vettel végre kezd ráérezni az Aston Martin autójára. Barcelonában pénteken a 11. időt autózta, és egy egészen derűlátó nyilatkozatot tett.

A Portugál Nagydíjon a 10. rajtkockából nem sikerült pontot szereznie, de úgy tűnik, egyre több a biztató momentum Sebastian Vettel és az Aston Martin F1 Team együttműködésében. A Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein a német is megkapta az AMR21 frissítéseit – melyeket Portugáliában csak Lance Stroll használt, mivel az egyedüli fejlesztéscsomag neki jutott a bajnokság állása alapján –, melyekkel 11. helyen zárt, csupán 0,777 másodperccel a legjobb köridőtől.



„Szerintem joggal mondhatom, hogy valószínűleg ez volt a legjobb pénteki napunk” – értékelt Vettel pénteki napját követően. „Boldogabb voltam az autó miatt. Nyilván a pálya körülményei is különbözőek voltak, mégis sokkal inkább otthon érezte magam. Úgy néz ki, javulás történik. Nagyon szoros a helyzet, nehéz megmondani, hol leszünk holnap, de éjszaka meg kell vizsgálnunk, mit találhatunk még, aztán remélhetőleg pár extra tizedet ki tudunk préselni. A fejlesztés előrelépés, örülök, hogy ezt kipipáltuk. Most a meglevő csomagon kell javítanunk.”

A második szabadedzés egészen szoros volt, három-négy tizedes hatósugárban Vettel előtt és mögött is öt-öt másik autó végzett, az AlphaTauri, a Ferrari, a Red Bull a McLaren és Alfa Romeo versenygépei közül. „A középmezőny rettentő szoros, szóval minden, amit sikerült találnunk, a kezünkre fog játszani. Hosszú lesz a verseny is, igénybe veszi az abroncsokot, így ma sok munka vár ránk” – beszélt a szoros állásról a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: