DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Itt van még hátrányban a Ferrari

Mattia Binotto beszélt a fejlődésükről és arról, hogy hol vannak még lemaradásban - a csapat nagy része már a 2022-es autón dolgozik, de a 2021-essel sem álltak még le teljesen.

Jelentős előrelépést tett erre a szezonra a Ferrari 2020-hoz képest, a Scuderiánál Charles Leclerc és Carlos Sainz is ott tud lenni az élmezőny mögött, benne van az autókban akár egy bravúr lehetősége is, de Mattia Binotto továbbra sem elégedett teljesen. A csapatvezető szerint van egy olyan gondjuk, amelyet még mindig nem sikerült teljességgel áthidalni.

"Még mindig hátrányban vagyunk a motorerőt tekintve" - mondta Binotto az Auto Motor und Sportnak. "Sokat fejlődtünk ezen a téren időmérőm és versenyen is, de amikor a futamokon csatázni kell, akkor motorerőből még mindig sebezhetőek vagyunk. Az aerodinamikát tekintve is sokat fejlődtünk, de még ott sem tartunk a két topcsapat (Mercedes és Red Bull) szintjén. Itt mondjuk a szabályok eléggé megkötötték a kezünket."

fer_1



Ettől függetlenül ez az év nagyjából erre jó a Ferrarinál, a tragikus 2020 feledtetésére és a felzárkózásra, hogy a pilóták és az egész csapat motivációja meglegyen azzal, hogy csatázhatnak a mezőny első felében és az év végi konstruktőri harmadik hely sem tűnik teljességgel elérhetetlennek. A lényeg azonban továbbra is 2022 és a szabálymódosítások által jelentett lehetőség.

"A csapatunk nagy része már most is a 2022-es autón dolgozik, de ez még nem jelenti azt, hogy a 2021-es technika nem kap fejlesztési lépcsőket. Fix ütemezés viszont nincs erre, ha kigondolunk valamit, akkor azt megcsináljuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: