DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az F1 felkészült Hamilton távozására

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton egyelőre nem döntött arról, a Formula-1-ben fog-e maradni a 2022-ben kezdődő új technikai korszakra is. Jó lenne, ha maradna, de az F1-re nélküle is szép jövő vár, mondja Stefano Domenicali.

A brit az idei évre vonatkozó szerződéshosszabbítását is egészen februárig elnyújtotta, így szinte azonnal aktuálissá váltak a jövő évi folytatását érintő találgatások. Hamilton nemrég részt vett már a Pirelli 2022-es gumijainak tesztelésén is, ám ebből még mindig nehéz kiolvasni szándékait. Az utóbbi időben a sportban való szerepvállalása kapcsán már úgy beszélt, nem is a további sikerek halmozása motiválja, hanem az egymás elfogadása, a társadalmi sokszínűség melletti kampány – célja, hogy minél több különféle bőrszínű és szociális hátterű személy is könnyebben eljuthasson a Formula-1-be.

A Formula-1 vezérigazgatóját, Stefano Domenicalit most arról faggatták, fel van-e készülve a sport az eredmények szempontjából valaha volt legsikeresebb versenyzőjének esetleges szezon végi távozására.

hamilton1



„Lewis Hamilton értékéhez nem férhet kétség. Elképesztő munkát végez az imázsunk számára, s a sporttól távol álló területeken is népszerűsíteni tudta az F1-et. Az F1 azonban önmagában is erős, a versenyzők és bajnokok pedig egy napon mindig befejezik” – idézi Domenicalit Wall Street-i riporterekre hivatkozva a Motorsport. „Nem tudom, mik Lewis tervei, folyamatosan kapcsolatban vagyunk vele, most mindenesetre az idei szezonra fókuszál, s motiválja, hogy ő legyen az egyetlen versenyző a Formula-1 történetében, aki nyolc világbajnoki címet nyer.”

„Az F1 azonban sziklaszilárd, és bármi is lesz majd Lewis döntése, reagálunk rá és haladunk tovább. A jó hír az, hogy ha Lewis marad, mint azt mindannyian reméljük, akkor újabb elképesztő szezon vár rá az új autókkal, ami új kihívás elé állítja. Ez pedig őt is érdekelheti. Ha viszont másképpen dönt, akkor pedig az a jó hír, hogy a mai F1 temérdek kiváló versenyzővel rendelkezik, akik előtt ott áll a lehetőség, hogy még erősebbek legyenek. Így hát bárhogyan is határoz majd Lewis, tiszteletben tartjuk a döntését, az F1 pedig őt követően is stabil és erős marad.”

Ha a sportnak Hamilton távozása önmagában nem is jelent majd komoly érvágást, az mégis számíthat a népszerűsége szempontjából, hogy a mezőny másik három világbajnoka, Kimi Raikkönen, Sebastian Vettel és Fernando Alonso szintén karrierjük vége felé járnak, így pár éven belül akár mindannyian távozhatnak a királykategóriából. A vb-címmel nem rendelkező versenyzők közül a legsikeresebbnek jelenleg a tizenegyszeres futamgyőztes Max Verstappen számít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: