DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Nem sok pozitívumot láttam

Portimaóban rosszul alakult a spanyol ferraris futama, de azóta kielemezték a dolgokat és próbálnak tanulni belőle - ezen a hétvégén különösen hiányozni fognak neki a szurkolók.

A nem túl szerencsésen alakuló és végül pontszerzés nélkül záruló portimaói hétvége után új reményekkel érkezett meg hazai futamára Carlos Sainz - a Ferrari spanyol pilótája viszont most különösen sajnálja, hogy a nézők nem lehetnek jelen a hétvégén.

"Mindig igalmas és motiváló otthon versenyezni, de muszáj azt mondanom, hogy emberek nélkül más a vibrálás, nincs támogatás, nincsenek meg azok a sokszor vicces kis beszélgetések, amik ilyenkor megszokottak, ez így más. Fernando visszatérésével és talán azzal, hogy a Ferrarinál vezethetek, szerintem tele lenne a lelátó, izgalmas lenne a hétvége, de ez most nem lehetséges. Most különösen hiányozni fognak, de talán otthonról is tudnak minket támogatni" - mondta erre Sainz.

sai



Ami a legutóbbi hétvégét illeti: "Vasárnap este nem sok pozitívumot láttam, nem voltam boldog a futam miatt, elmulasztottam a lehetőséget. Az, hogy a negyedik helyen álltam, aztán csak tizenegyedik lettem, a mai Formula-1-ben azt jelenti, hogy valami nagyon rosszul sikerült, rosszul alakult. Aztán volt némi időnk elemezni, az utóbbi napokban a csapat és én is próbáltunk rájönni, hogy mi ment félre, levonjuk ezekből a következetéseket" - tette hozzá.

"Még azért nekem is sok mindent kell megértenem, megszoknom, sok mindenre kell rájönnöm, ahogy Fernandónak (a sajtótájékoztatón vele együtt megjelenő Alonsónak) is (hiszen új csapathoz kerültek). Most a közepes gumik viselkedése nem olyan volt, mint gondoltuk, agresszívek voltunk egy-két dologgal, amik nem jöttek be, de előtte nem volt probléma" - magyarázta a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: