DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: Az F1 biztosított bennünket arról, hogy Európa marad a sport szíve

Az F1 folyamatosan terjeszkedik a világban, jövőre már két versenyt rendeznek az Egyesült Államokban, de a vezetők leszögezték, az F1 szíve továbbra is Európa. Eközben Sainz hazai versenyére készül.

Múlt hónapban jelentették be, hogy 2022-től két versenyt rendeznek az Amerika Egyesült Államokban: amellett, hogy Austinba továbbra is ellátogat a száguldó cirkusz, végre sikerült tető alá hozniuk a Miami Nagydíjat is!

A hazai versenyére készülő Carlos Sainz elmondta a mundodeportivo.com-nak, hogy az F1 biztosította a versenyzőket afelől, hogy bár Szaúd-Arábiába is mennek, a tengerentúlon pedig újabb futamot rendeznek, a sport szíve mégiscsak Európa.

„Szerintem külön kell választani az ilyen dolgokat. Másképpen kell kezelnie az F1-nek is egy olyan versenyt, amit Európában rendeznek meg és másképp egy olyat, amelyet azon kívül. Az elöljárók biztosítottak bennünket afelől, hogy az F1 szíve továbbra is Európa.”



„Még mindig az olyan old school pályákon versenyzünk, mint Spa, Barcelona vagy Silverstone. Biztosítottak bennünket arról, hogy a jövőben is szeretnék, ha lennének ilyen helyeken versenyek. Az, hogy a Spanyol Nagydíj szervezői nehezen tudnak megállapodni az F1-gyel egy ettől független okból fakad.”

„Az F1 vezetői elmondták nekünk, versenyzőknek, hogy az F1 motorja továbbra is Európa lesz, a futamok nagyrészének pedig az Öreg Kontinens ad majd otthont a későbbiekben is” – mondta Carlos Sainz, aki hazai versenyére készül Barcelonában.

„A 10-es kanyarnál változtattak a pályán, ez mindent felülírhat! Pénteken le kell vonnunk a következtetéseinket azt illetően, hogyan változott meg a pálya és miben befolyásolja ez az abroncsokat. Onnantól kezdve körvonalazódhat, milyen verseny is vár majd ránk.”

„Szerintem nem kizárt, hogy több, mint egykiállásos versenyt látunk majd, előzésekkel tarkítva, ahogyan az az elmúlt években is történt. Az előző két versenyen már sokkal több volt a helycsere, mint korábban. Izgalmas hétvége elé nézünk, amit mind itt a helyszínen, mind otthonról élvezni fogunk” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: