DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Nagyon oda kell tennünk magunkat, ha le akarjuk győzni a Mercedest

A Red Bull csapatfőnöke elégedett volt a Portimaóban látottakkal, s bár tavalyhoz képest jó eredményt értek el Portugáliában, a későbbiekben azonban jobban oda kell tenniük magukat.

Az idei minden idők leghosszabb szezonja lesz, ha minden a terv szerint halad, hiszen 23 futamot ölel fel a 2021-es versenynaptár. Ugyan ebből még csak hármat rendeztek meg, máris tisztán látszik, kik fognak csatázni a világbajnoki címért.

A Red Bull és a Mercedes egyértelműen riválisaik előtt járnak, a két csapatból pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és Max Verstappen nyújtott idáig kimagaslót. A Red Bull csapatfőnöke elmondta, mi lehet a siker titka.



„A Mercedes egy fantasztikus csapat, senki sem nyer zsinórban hét világbajnoki címet véletlenül, így egyértelmű, hogy nincs helye hibának és a legjobb formánkat kell mutatnunk, hogy legyőzhessünk egy ilyen istállót” – idézi Hornert a GP Fans.

„Kezd kialakulni a kép arról, miben vagyunk erősek és miben rejlenek a gyengeségeink. Ami eddig kiderült, az az, hogy hihetetlenül szoros a csata, ennek pedig a Formula-1 a legnagyobb nyertese. Ha ez így fog menni az utolsó versenyig, akkor bármi lehetséges.”

„Egyértelműen látszik, hogy a Red Bull és a Mercedes kimagaslik a mezőnyből, Lewis és Max pedig a két kimagasló versenyző. Portugáliából úgy jöttünk el, hogy tavaly félperces hátrányban intettek le bennünket, most pedig befértünk a két Mercedes közé.”

„A harmadik helyről indultunk, végül másodikak lettünk, Max jó munkát végzett. Összességében elmondható, hogy nüanszok döntenek egyik vagy másik csapat javára, a fejlesztési verseny pedig további izgalmakat hoz magával a szezon hátralévő részére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: