DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Williams: Nem garantált a sikerünk

Ígéretes formát mutat a Williams istállója, ami George Russell-lel idén második alkalommal került közel a Q3-ba jutáshoz. Ennek ellenére a csapat óvatos elvárásokat fogalmazott meg.

Egyetlen szezon alatt óriásit lépett előre a Williams F1-es istállója, ami George Russell-lel az Emilia-Romagna-i Nagydíj időmérőjén 0,07 másodpercre, a Portugál Nagydíjén pedig 0,14 másodpercre volt a legjobb tízbe jutástól. A pilóta eredményeit elnézve úgy tűnhet, csak idő kérdése az első Q3-as szereplés, de a csapat egyik teljesítményért felelős szakembere úgy fogalmazott a portugáliai hétvégét követően, hogy ez egyáltalán nem garantált.

twit-rus-bahr



„Addig még sok munka áll előttünk, de úgy érzem, jó irányba haladunk. Érdekes az Alpine, mert beszéltek néhány fejlesztésről, és most egész jónak tűntek. [Fernando] Alonso kissé szenvedett az időmérőn, de [Esteban] Ocon gyors volt. Kár érte, mert úgy tűnt, hogy közel leszünk hozzájuk. Emiatt nem mondanám, hogy elkerülhetetlen. Keményen hajtunk érte, de nagyban függ attól, a következő hetekben hogyan fejlődik a többi csapat. Bizakodóbb vagyok, mint 12 hónappal ezelőtt” – idézte az Autosport Dave Robsont.

A szakembert Russell imolai balesetéről is faggatták, amikor a pilóta nekiütközött Valtteri Bottas Mercedesének. Robson szerint érettséget mutat a versenyző részéről, hogy utólag beismerte hibáját. „Ez része a fejlődésének. Át kell élni ehhez hasonló helyzeteket, hogy tudja, hogyan kezelje őket. Szerintem korrekt volt tőle, hogy utólag beismerte: átgondolta, és legközelebb máshogy cselekedne” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: