DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Schumacher: Russellt is elkaphattam volna

Lelkesen nyilatkozott a Portugál Nagydíjat követően Mick Schumacher, aki idén először saját erejéből legyűrte az egyik Williamst. Érzése szerint ennél is több volt a futamában.

A 2021-es Formula-1-es szezon első két versenye alapján úgy tűnt, a Haas idén a senki földjén, a mezőny legvégén teljesíti majd az évet, ám a Portugál Nagydíjon Mick Schumacher révén fordult a kocka. A fiatal német pilóta a futam vége felé hosszas előkészítés után maga mögé utasította azt a Nicolas Latifit, akit már az első két versenyhétvégén is legnagyobb ellenfelének tartott. Schumacher így a 17. pozícióban ért célba, de érzése szerint ennél is több volt a futamában.

E0ZKgEYXEAAd5ve



„Sokkal jobb volt a tempónk” – értékelt a leintést követően. „Kár, hogy nem sikerült korábban megelőzni őt, mert az előttem lévőkhöz képest korrekt lett volna a versenytempóm. Talán még George-ot [Russell] is elkaphattam volna. Imolához képest egy nagy-nagy előrelépést tettünk. Ha ezt így folytatjuk, akkor a szezon végére egy nagyon jó helyre kerülhetünk. 

Schumacher következő célpontja a középmezőnyből rajtoló Russell volt, aki a futam alatt visszacsúszott a mezőny hátsó traktusába. „Meglepett, George mennyire közel volt hozzám. A 11. helyről rajtolt, nem tudom, mi történhetett. Kaotikus verseny volt, de napról napra egyre feljebb kapaszkodunk, a csapat pedig keményen dolgozik azon, hogy az ehhez szükséges autót adja a kezünkbe. Úgy érzem, minden nap közelebb kerülünk a tökéletes autóhoz” – idézte őt a PlanetF1.

Schumacher csapattársa, Nyikita Mazepin volt az egyetlen a Portugál Nagydíjon, aki két kör hátrányban ért célba. Figyelmetlensége ráadásul egy büntetést is eredményezett: feltartotta az élen haladó Sergio Perezt, akitől utólag elnézést kért. „Egyszerű, ez teljesen az én hibám volt. A futam közepén váltottunk a C tervre, és arra számítottam, hogy a második kiállásom után teljesen egyedül leszek. A csapat nem szólt, de nincs kifogás, az én hibám volt. Elnézést kérek Checótól” – kommentálta az orosz a jelenetet, ami mellett az FIA sem ment el szó nélkül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: