DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Két éve volt ilyen gyötrelmes versenye Russellnek

A szenvedős 2019-es évre emlékeztette a portimaói szereplés a Williams versenyzőjét. Az FW43B érzékeny a szélre, ezért mikor fújt, az autó pályán tartása lehetett csak cél.

A szezon legjobb rajteredményét követte az eddigi legrosszabb verseny: a portugál kvalifikáción George Russell a 11. rajtkockát harcolta ki, de a futamon innen csak hátrafelé vezetett útja, egészen a 16. helyig.

„Talán ez volt a legnehezebb versenyünk 2019 óta. Már az elejétől fogva beszéltünk arról, hogy mik az autónk erősségei és gyengeségei: hihetetlenül érzékeny aerodinamikailag” – beszélt a Williams sajtótájékoztatóján arról Russell, hogy az FW43B érzékeny a szélre, és ez alaposan kifogott a csapaton Portimaóban.



„Imolában, amikor nyugodtabb körülmények uralkodtak, a teljesítmény is megvolt. A szombati időmérőn szintén szélcsend volt a Q2-es etap folyamán, és szintén teljesítettünk, akárcsak előtte az első edzésen. Ma pedig sehol sem voltunk… Sajnos ilyen a fenevad természete, ami az autónkat illeti jelen pillanatban. Volt három futamunk eddig, kettő nyitott, nagyon szeles pályákon. Azért szorítunk, hogy ne erről kelljen beszélgetnünk egész szezon folyamán.”

„Semennyi önbizalmam nem volt sem nekem, sem Nicholasnak, hogy az első körökben támadjunk. Végig rossz formában voltunk, a hátulról érkezőkkel csatáztunk. A verseny a túlélésről szólt, pályán kellett tartani az autót ahelyett, hogy versenyeztünk volna vele. Ez volt az egyik legnehezebb futamunk. Igazán sajnálatos, mert az autóban van potenciál” – összegezte Russell. A Williamst idén először győzte le a Haas futamon: a 18. helyen végző Nicholas Latifit Mick Schumacher előzte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: