DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Abiteboul az Alpine partnerénél folytatja a munkát

Több hónapnyi csendet követően kiderült, hol folytatja pályafutását a Renault idén év elején menesztett csapatfőnöke: tanácsadó lesz egy autóipari cégnél, ami az Alpine partnere.

A tavalyi és az idei szezon között jelentős átalakuláson ment keresztül a Renault autógyártó F1-es csapata, ami nevében és imidzsében is maga mögött hagyta a márkát, és immár Alpine-ként versenyez a száguldó cirkuszban. Az átalakulással a vezetőség is kicserélődött a gárdánál, így váratlanul a korábbi csapatfőnök, Cyril Abiteboul is távozni kényszerült. Január óta nem tudtuk, mi lesz a következő lépése, most azonban kiderült.

 abiteboul_portre_2017



A francia mérnök és menedzser a Mecachrone precíziós mérnöki vállalathoz csatlakozott, ahol tanácsadó szerepet fog betölteni. Ez a francia cég felel az Alpine erőforrásainak összeszereléséért, így Abiteboul nem került túl távol korábbi csapatától. A Mecachrone nemrégiben aláírt egy négyéves szerződéshosszabbítást az F1-es csapattal, emellett olyan autó- és repülőgép-ipari cégekkel áll kapcsolatban, mint az Airbus, a Boeing, a Bombardier, a Ferrari, a Porsche és a Rolls Royce.

Abiteboul húszévnyi együttműködés után távozott a Renault közvetlen kötelékéből. A Mecachrome a RacingNews365-nek megerősítette, hogy a francia szakember azonnali hatállyal munkába áll. „Büszkék vagyunk rá, hogy Cyril hozzájárul tapasztalataival a vállalatunk működéséhez. 1983 óta a motorsport legmagasabb szintjein, F1-ben, F2-ben, F3-ban, hosszútávú versenyzésben és raliban segített több különböző presztízsmárkát” – fogalmazott a cég vezérigazgatója, Christian Cornille.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: