DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen egy kapcsoló miatt hajtott Giovinazziba

A Portugál Nagydíj második körének kezdetén Kimi Raikkönen nemes egyszerűséggel hátulról nekiment csapattársának, majd az autója alá szoruló első szárny miatt a kavicságyban kötött ki. Ő hibázott.

Tavaly elképesztően nagyot rajtolt Kimi Raikkönen, aki a 16. helyről rajtolva az első köröket követően egészen a 6. pozícióig jött előre. Idén azonban már nem alakult ennyire fényesen a Portugál Nagydíj a finn számára.

A második kör kezdetén, miután két pozíciót javítva feljött a 13. helyre, úgy ment neki az előtte haladó csapattársának, mintha ott sem lett volna. Raikkönen elmondta a Sky Sports-nak még a verseny közben, hogy mi okozta a furcsa és tőle meglehetősen szokatlan hibát, ami a balesethez vezetett.



„Nem is vitás, az én hibám volt” – ismerte el a versenyből egyedüliként kieső Raikkönen. „Épp a kormányon matattam, rossz állásba tettem egy kapcsolót, ezt próbáltam korrigálni, aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy nekimentem.”

„Az egyetlen pozitívum az egészben, hogy nem tettem tönkre Antonio gumiját. Nem így terveztük a hétvégét, de most már nincs mit tenni…” – folytatta a finn. Ezt követően megkérdezték tőle, hogy elegendő lett volna-e a tempójuk, hogy végre megszerezze idei első pontjait az Alfa Romeo.

„Sosem tudjuk meg” – vágta rá Raikkönen, aki az ütközés után behozhatta volna a bokszba autóját, azonban az első szárny épp olyan szerencsétlenül tört le az Alfa Romeóról, hogy az beszorult a bal első kerék alá: „Az első szárny beragadt a kerekek alá, ezt követően pedig már nem tudtam irányítani az autót, így csak egyenesen a kavicságyba tudtam hajtani.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: