DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Csak mi szenvedtünk közepesen

A hétvége egészét tekintve nem elégedett produkciójával, vasárnapját azonban jó munkának tartja Charles Leclerc. Ő és Sainz egyaránt küszködtek a közepes abroncson Portimaóban.

Az időmérő edzésen a nyolcadik rajtkockába kvalifikáló Charles Leclerc még elmaradt a csapattárstól, Carlos Sainztól, aki három pozícióval végzett előtte. A Ferrari-páros eltérő taktikán volt a rajtnál, a spanyol lágyon, a monacói közepesen kezdett, amelyre előbbi közepest, utóbbi keményet kapott a bokszkiállás során. Ezen az abroncson már Leclerc volt előnyben, hatodik pozíciót szerzett Esteban Ocont megelőzve, míg Sainz csupán a 11. lett. A Ferrari a Portugál Nagydíjon küszködött a közepesen, vonta le a tanulságot a monacói.



„A közepesen mi, csak mi, masszívan szenvedtünk, mind a ketten. Rögtön nagymértékű szemcsésedés kezdődött, nagyon küszködtünk” – mondta a Sky riporterének Leclerc, aki nem csupán a gumikkal, saját munkájával sem volt igazán elégedett, ha mind a három napot figyelembe vette.

„Ha a teljes hétvégét nézzük, akkor mint versenyző nem végeztem jó munkát. Nem sikerült a legjobbat kihoznom az autóból, mivel nagyon nem voltam kiegyensúlyozott. Ehhez képest ma jó munkát végeztem, a nyolcadik helyről ennél sokkal jobbra nem volt kilátás. Ha a teljes hétvégét nézzük, akkor viszont jobb is lehetett volna a munkám” – mondta Leclerc, aki egy másik interjúban úgy fogalmazott: „Jó munkát végeztem ma, boldogabb voltam azzal, ahogy vezettem, mint egész hétvégén. Arra tényleg rá kell jönnünk, mi folyik a közepessel.”

Leclerc a szezon eddigi három versenyhétvégéjén egyenletes teljesítményt nyújtott: két hatodik és egy negyedik helyével 28 pontot szerzett, ami ötödik helyet ér a pontversenyben, Sergio Perez előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: