DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Perez mindent kombinált, de nem működött

A kavicságyat is megjárta, majd nem sokkal maradt el csapattársától, mégis bosszankodik F1-es karrierje harmadik legjobb rajtpozíciójának megszerzése után Sergio Perez, aki a Red Bull vasárnapi tempójában bízik.

Kétségtelen, hogy a két élcsapat négy versenyzője között a leggyengébb helyre kvalifikált a Portugál Nagydíj időmérőjén Perez, aki a pole-t szerző Valtteri Bottas mögött 542 ezreddel elmaradva negyedik lett, ám a mexikói hosszú és küzdelmes pályafutása során ez mégis kiemelkedő szombati eredménynek számít: a legutóbb Imolában szerzett második pozíción kívül csak egy harmadik rajthelye volt korábban, negyedikként pedig holnap tizedik alkalommal startolhat el egy Formula-1-es futamon.

Pereznek az időmérő első szakaszában egy megpördülése is volt, amely után a kavicságyból kellett visszajönnie, és bár mindkét szakaszon gond nélkül túljutott, s tisztességes eredménnyel zárt, az autó vezethetősége miatt mégis nehéznek és problémákkal telinek élte meg a napot. 

perez



„Nagyon-nagyon összeszedetlen volt a ritmusom ezen az időmérőn. Nem találtam a tapadást, nem igazán tudtam uralni az autót. Egy és két felvezető körrel is, már mindennel próbálkoztam, mindent kombináltam, de nem igazán akartak működni a dolgok” – idézi Perezt a Sky Sports. „De legalább jó rajtpozícióval rendelkezünk. A versenytempónk erősebbnek tűnik, mint az egykörös, szóval remélem, hogy holnap képesek leszünk nagy nyomás alatt tartani a Mercedeseket és harcolni a dobogóért. Jó lehetőségek kínálkoznak számunkra holnap, és bízom benne, hogy mindent jól össze tudunk majd rakni.”

A 31 éves versenyző később, a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón elmondta, egyelőre nem vigasztalja a tudat, hogy legalább az időmérőkön meg tudja mutatni, a második Red Bullból is ki lehet hozni azt a tempót, amire az elmúlt két évben Pierre Gasly és Alexander Albon nem voltak képesek. „Ennek persze így is kell lennie, ez a minimum. Annak okai vannak, hogy a másik autó korábban miért nem volt ennyire elöl. De nem is gondolkodok a célokon, illetve hogy hol kellene állnom, csak a saját javulásomra koncentrálok. És noha a második soros rajzpozíció nem rossz, annak viszont nem örülök, hogy képtelen voltam uralni az autót."

Perez és a nála másfél tizeddel gyorsabb csapattársa, Max Verstappen a második sorból kezdik majd meg a vasárnapi Portugál Nagydíjat, ugyanúgy a közepes keverékű Pirelliken rajtolva, mint az előttük lévő két Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: