DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az Alpine borsot törhet a McLaren orra alá

Lando Norris meglepte az Alpine Portugáliában mutatott eddigi formája. Péntek délután a franciák a McLaren előtt zártak, ami váratlanul jó teljesítmény tőlük, és kihívás Norrisék számára.

Meglepő eredmény született a Portugál Nagydíj második szabadedzésén Portimaóban, ahol az Alpine önmagához képest meglehetősen erősen teljesített: Fernando Alonso az ötödik, Esteban Ocon a hatodik helyen zárt, mindössze négy tizedmásodpercre Lewis Hamilton mögött. Eközben a legutóbbi futamon dobogós helyezést ünneplő Lando Norris a McLarennel közel egy másodpercre volt a legjobb körtől, így a 12. pozícióban zárta a délutáni gyakorlást. A fiatal brit szerint ha ezt így folytatják, akkor szombaton a Q3-as továbbjutó helyekért óriási lesz a küzdelem.

ivan-norris-porti1



„Az Alpine ma nagyon gyors volt. Tudjuk, hogy a Ferrari is az, szóval nem lenne meglepetés, ha előttünk végeznének. Az Alpine-hoz képest az előző két hétvégén nagy előnyünk volt, most azonban sokkal versenyképesebbnek tűnnek. Plusz két autó versenyben lehet a Q3-ba jutásért, ami így nehezebb lesz. Ez izgalmas, de a mi életünket nehezebbé teszi. Kemény lesz” – nyilatkozta a a szabadedzéseket követően.

Norris nem árulta el, a McLaren hol veszít a riválisaihoz képest. „A szél mindenki számára megnehezítette a helyzetet. Sok dologgal végeztünk, itt-ott akadtak problémáink, szóval nem tudtam annyi kört teljesíteni, ahányat szerettem volna” – nyilatkozta a fiatal brit, aki ennek ellenére jónak értékelte a napját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: