DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 14. péntek
F1

Verstappen: Készüljünk fel mindenre

Max Verstappen édesapja szerint a fia és Lewis Hamilton idei világbajnoki küzdelme óriási versenyekkel ajándékoz majd meg minket, mert egyikük sem fog meghunyászkodni.

Nehezen alakulhatott volna ennél kiélezettebben a 2021-es Formula-1-es szezonkezdet. Két versenyt követően Lewis Hamilton és Max Verstappen között mindössze egyetlen pont a különbség a tabellán, miközben mindketten egy-egy pole-pozícióval és futamgyőzelemmel rendelkeznek. A közvélemény talán túl sokat látott bele, mindenesetre Jos Verstappen szerint a páros imolai „koccanása” azt jelzi, a kettejük közötti kölcsönös tisztelet mellett legalább akkora a feszültség is.

„Szerintem sok mindenre fel kell készülnünk. Intenzív és nagyszerű év lesz. Ennek egyik jele számomra az imolai időmérő utáni vállazásuk. Két olyan pilótáról beszélünk, akik nem adják fel. Egyikük sem hagyja, hogy félrelökjék őt – különösen akkor nem, ha a világbajnoki címről van szó” – fogalmazott a Ziggo Sportnak nyilatkozva.

Az idei erősorrendet tekintve az nyilvánvaló, hogy a Mercedes és a Red Bull autója minden más csapaténál gyorsabb, azt azonban nehéz megállapítani, a két csapat közül melyik az erősebb. Verstappen szerint ez nem is fog eldőlni az év végéig.

„Toto Wolff folyton azt mondogatja, hogy a Red Bull Racingé a legjobb autó, Christian Horner pedig visszavág, hogy a Mercedes a favorit. Szerintem a szezon végéig ez lesz: a pálya vonalvezetésétől és a hőmérséklettől függően egyszer az egyik, máskor a másik autó lesz gyorsabb. A tény, hogy a Red Bull és a Honda képes minden versenyt megnyerni, egyrészt nyugalmat, másrészt nyomást eredményez” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: