DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo: Még lehetek bajnok, csak nem idén

A 31 éves ausztrál pilóta élete álma egy F1-es világbajnoki cím. Ettől egyelőre még messze van, de úgy érzi, a McLarennél jövőre komoly esélye lehet megszerezni azt.

Daniel Ricciardo 2018-ban tízévnyi együttműködés után hagyta maga mögött a Red Bull családját, és igazolt át a Renault-hoz abban a reményben, hogy a francia csapat rövid időn belül világbajnoki esélyessé fejlődik. Ez a számítása nem jött be, így 2020-ban úgy döntött, kipróbálja magát annál a McLarennél, amely csapat már a Red Bulltól való távozása előtt is a radarján volt. Bár az ausztrálnak még sok tanulnivalója van, mire teljes mértékben alkalmazkodik új munkakörnyezetéhez, de már most úgy érzi, hogy jó helyre került.

ric-mclaren-20211



„Igen… úgy értem, ha ez egy eldöntendő kérdés, akkor igen” – reagált az EFTM-mel készült interjú közben arra a felvetésre, képes-e világbajnokágot nyerni a csapattal. „Hogy idén-e? Nem. Viszont már az első versenyeken is látom, hogy nem hozok ki mindent a köreimből, és négy-öt tizedmásodpercre voltam a pole-pozíciótól [Imolában]. Szóval ezt figyelembe véve a csapat sokat faragott a hátrányából.”

Bár az eredmények kétségkívül fontosak számára, ez az idény Ricciardo szemében elsősorban a beilleszkedésről és a fejlődésről szól. A nagy dobásra jövőre készül, amikor teljesen új konstrukciójú autók debütálnak az F1-ben. „A jövő évi szabálymódosítások mindent megváltoztatnak. A csapat idei előrelépését, a felépítését, a stabilitását, a lelkesedését figyelembe véve magabiztos vagyok, és igennel tudok válaszolni a fenti kérdésre” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: