DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezt tanácsolta édesapja Mick Schumachernek

A hétszeres F1-es világbajnok szerint az a lényeg, hogy fia élvezze, amit csinál, mert akkor jól is fogja csinálni - világosan emlékszik erre a tanácsra a Haas fiatal pilótája.

Zajlik a tanulási folyamat Mick Schumacher számára, a hétszeres világbajnok fia most kezdi megvetni a lábát a Formula-1-ben és minden hétvégén egyre több mindent megtanulni erről a sportról. A Haasnál minimális eredménkényszer sincs, mindenféle teher nélkül szokhat bele ebbe a világba, de emellett ott van a fejében még egy fontos dolog: hogy élvezze, amit csinál. Nem véletlenül.

"A legfontosabb dolog, amit apám mondott nekem tanácsként, az az, hogy élvezzem, amit csinálok. Nagyon fontos volt neki, hogy ezt tényleg lássa rajtam. Mindig mondta, hogy ha szereted, amit csinálsz, akkor jól is fogod csinálni" - mondta Mick Schumacher a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

schuma



"Jól emlékszem, amikor a kerpeni gokartpályán voltunk apámmaé megkérdezte tőlem, hogy a versenyzés számomra egy hobbi, vagy valami olyan dolog, amit komolyan akarok venni. Ott világossá tettem számára, hogy ez igenis komoly dolog nekem. Ő és édesanyám is mindig támogatott ebben a döntésemben" - tette hozzá a német fiatal, aki egyelőre nem elégedetlen a teljesítményével.

"A bahreini dolgok alakulásával elégedettem volna, nyilván leszámítva a megpördülésemet. Mondjuk, hogy kilencven százalékban voltam elégedett. Imola volt az első alkalom, hogy esőben vezettem F1-es autót. Ott is megforogtam és ott nagyon dühös lettem magamra, mert jó pozícióban voltam. Végül azonban behoztam az autót a célba és igazából ez volt a lényeg."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: