DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo nem menne vissza a Red Bullhoz

Az ausztrál F1-es pilóta egyáltalán nem bánja, hogy néhány éve távozott a Red Bull istállójától. A csapat 2021-es helyzetét elnézve el sem tudja ott magát képzelni.

Daniel Ricciardo a 2018-as szezon nyarán döntött úgy, hogy maga mögött hagyja azt a Red Bullt, aminek családjához egy évtizeden át tartozott. Távozásának egyik oka saját elmondása szerint az volt, hogy az alakulat a fiatal csapattársára, Max Verstappenre építkezett, így Ricciardo egy nem kívánt szerepet kapott volna a gárdán belül. 2018 végén így átigazolt a középmezőnybe, a Renault-hoz, ahonnan két szezont követően a McLarenhez csatlakozott. Bár legnagyobb álmától, egy világbajnoki cím esélyétől vélhetően még évekre van, ennek ellenére nem vágyik vissza az energiaitalosokhoz, akik idén a vb-címért szállnak harcba a Mercedesszel.

Ewh11cLWUAApfwH



„Pár napja kérdezték tőlem, hogy a Red Bull idei formáját, a világbajnoki esélyeit elnézve nem vágyom-e vissza. Azt válaszoltam, hogy mostanra akkor is eljöttem volna onnan, ha akkor nem igazolok át a Renault-hoz. Nem tudtam volna elképzelni magam újabb három éven át náluk. A renault-s átigazolástól függetlenül 2021-ben nem tudom elképzelni magam a Red Bullnál.”

Ricciardo mclarenes bemutatkozása nem sikerült kiemelkedően. Két futamot követően 13 ponttal kevesebbel rendelkezik fiatal csapattársánál, Lando Norrisnál, de tudja, hogy még messze van a szezon vége. A legutóbbi futamon, Imolában ráadásul egy csapatutasítással még Norris mögé is rendelték az ausztrált, akinek ez kissé visszavetette a lelkesedését. Ettől függetlenül dolgozik tovább a fejlődésén.

„A helyzetemtől függetlenül némileg elégedettebben akarok távozni Portugáliából. Imolát komoran hagytam magam mögött. Tudom, hogy még sok munka vár rám, szóval úgy akarok eljönni Portugáliából, hogy néhány pontot kipipálhatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: