DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nyerhet akár már idén futamot a McLaren?

Lando Norris imolai dobogója meglepetésként érte a McLarent, a csapatnál immár bizakodóan nyilatkoznak a szezonbeli esélyeik kapcsán, hiszen már a Mercedest és a Red Bullt sem gondolják elérhetetlennek.

Az Emilia-Romagna-i Nagydíjon Norris tündökölt a McLarennel: az időmérőn a pole-tól pusztán néhány százados lemaradással a harmadik helyre kvalifikált volna, ha nem törlik az idejét, a versenyen pedig a nehéz körülmények között is szinte hibátlanul vezetett, majd miután Lewis Hamilton a hajrában megelőzte, harmadikként futott be. Ezzel a fiatal brit – aki a szezonnyitót is az erős negyedik helyen zárta – a harmadik pozícióban áll a bajnokságban.

norris_1



„Egy kissé meglepetésként ért minket, hiszen másféle várakozásokkal érkeztünk [Imolába]. A hétvége előtt semmiképpen sem mondtam volna, hogy a második helyre is esélyünk lesz, hiszen Bahrein után nyilvánvaló volt, hogy a Red Bull és a Mercedes sokkal előttünk jár. Végül azonban mégsem voltak olyan sokkal előttünk. Megmutattuk, hogy ha mindent jól csinálunk és kicsit jobban megértjük az autó működését, felvehetjük a harcot a Mercedesszel és a Red Bull-lal”- idézi a The Race a lelkendező Norrist.

A csapatvezető, Andreas Seidl is rendkívül optimistán látja az istálló helyzetét, főleg annak fényében, hogy a Renault-ról Mercedes-motorra való átállás felemésztette fejlesztési zsetonjaikat, és tesztelni sem volt sok lehetőségük az új technikát.

„Ha megnézzük, az élmezőny szokásos tagjaihoz mért lemaradásunk szinte semmi sem volt. Ahhoz képest, hogy tavaly Imolában mennyivel mögöttük voltunk, ez a mostani körönkénti négy tizedes hátrány nagyon is biztató, és annak a jele, hogy ismét szép előrelépést értünk el az autóval” – mutatott rá a német szakvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: