DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Főnöke egy világbajnokhoz hasonlította Russellt

Josh Capito 2001-ben a Saubernél dolgozott, amikor Kimi Raikkönen megérkezett a csapathoz. 20 évvel később George Russellben olyan tulajdonságokat lát, amelyek a fiatal finnben is megvoltak.

Érdekes párhuzamot vont a Williams vezérigazgatója George Russell és Kimi Raikkönen között. Josh Capito a kétezres évek elején a Sauber istállóját erősítette, amikor az akkor még ismeretlen Raikkönen megérkezett a csapathoz. Már az első találkozásukkor tudta, hogy a zöldfülű finnt komolyan kell venni, és Russellben is hasonló potenciált lát.„Sok van George-ban, amit Kimiben is láttam. Brilliánsan vezet.”

russell-portre-20201



„[Raikkönenben] első pillanattól kezdve hittem; már akkor tudtam, amikor a menedzsereivel beszélgettem. Megadták a nevét, én pedig elkezdtem kutatni. Megtudtam, hogy egyszer esőben slickeken nyert futamot, mert nem volt pénze esőgumikra. Aztán 2000-ben követtem a versenyeit, amelyek közül különösen a spái Formula-3-as volt lenyűgöző. Ha jól emlékszem, motorhibája volt az első szabadedzésen, aztán az időmérőn esőben megfutotta a leggyorsabb kört. Amikor először eljött Hinwilbe [a Sauber bázisára], belenéztem a szemébe, és tudtam, hogy meg kell őt tartanunk. Az elejétől fogva éreztem, hogy ő kivételes” – taglalta Capito.

Ám Russellben nem az autó vezetése az egyetlen, amit értékesnek tart. Szerinte az emberekkel is jól bánik, ami egy fontos tulajdonsága a legjobbaknak.„Mindig többet és többet akar, sosem elégedett, és egy pilótának sosem szabad elégedettnek lennie azzal, amit elért. De ott van a képessége, hogy maga mögé állítsa a csapatot. Mindenki keményen dolgozik azon, hogy megteremtse, amit elvár, és ez egy olyan képesség, amire egy élversenyzőnek szüksége van” – árulta el az F1 hivatalos podcastjében, amiben más vonatkozásban Lewis Hamiltonhoz is hasonlította Russellt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: