DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Domenicali: Miami az F1 kultúráját gyarapítja

Az F1 új elnöke egy mérföldkőként tekint a floridai nagydíj 2022-es megrendezésére, ami egy „hihetetlen” jövőt vetít előre a száguldó cirkusz számára. Minden csapatnak tetszik az irány.

Az utóbbi napokban vált hivatalossá, hogy a Formula-1 nyélbe ütött egy második versenyt az Egyesült Államokban, így 2022-ben Miami is nagydíjat fog rendezni. A floridai versenyről már évek óta tárgyaltak az illetékesek, így a megvalósulásról büszkén nyilatkozott az F1 nemrégiben kinevezett elnöke, Stefano Domenicali.

miami20221



„Ez egy mérföldkő, amire mindannyian vágytunk. Büszkék vagyunk, mert egy nehéz 2020-es év után idén az a kihívás áll előttünk, hogy előretekintve megalapozzuk az F1 hihetetlen jövőjét. Amikor megosztottuk az információkat a csapatokkal, mindenki úgy reagált, hogy erre kell tartanunk, ez a helyes irány” – idézte őt a PlanetF1.

De amennyire vágyott az F1 egy Miami városában megrendezett futamra, annyira ellenezték azt a helyiek. A zajra, a légszennyezésre és a zsúfoltságra hivatkozva az utóbbi évek során több alkalommal is szembementek a lakosok a verseny ötletével, ami miatt a pálya vonalvezetését is alaposan át kellett gondolni. Eredetileg a belvárosban rendezték volna a futamot, de az ellenállást követően áthelyezték azt az NFL-ben játszó Miami Dolphins stadionja köré.

„Hosszas beszélgetések zajlottak a vonalvezetésről, de biztos vagyok benne, hogy a Hard Rock Stadium és a Miami Gardens körüli pálya fantasztikus lesz. Valami látványosat alkottunk, és látni fogják Miamit, hiszen Miamiban leszünk” – árulta el az elnök, aki hozzátette: az F1 kultúrájához is hozzáad, hogy ennyire közel tudják vinni a versenyt az emberekhez, az iskolákhoz, a városhoz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: