DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly válaszolt Marko számolgatására

Pierre Gasly visszaszólt Dr. Helmut Markónak, a Red Bull főtanácsadójának, aki még a Bahreini Nagydíjat követően szúrt oda a franciának, mondván, Verstappen gyorsabb lett volna az AlphaTaurival.

Még csak két és fél hete kezdődött el az F1-es szezon, de már így is jutott megannyi beszédtéma a száguldó cirkusz szerelmeseinek. Az egyik ezek közül Pierre Gasly és Dr. Helmut Marko szóváltása.

Mint ismert, Pierre Gasly 2019-ben került a nagycsapathoz, azonban nem tudott élni a lehetőséggel, és mindössze egy fél szezont követően visszaültették az akkor még Toro Rosso néven futó kiscsapathoz.



Bár a francia azóta már futamot is nyert az AlphaTaurivá avanzsáló istállóval, mégis inkább külső berkekből keresett megoldást a pilótakérdésre a Red Bull, akik Sergio Pereznek szavaztak bizalmat 2021-re. Még el sem kezdődött igazán az idei szezon, Dr. Helmut Marko máris megtalálta magának Gaslyt.

„Azt mondanám, hogy Max biztosan nyert volna két-három tizedmásodpercet az időmérőn. A körideje mínusz két és fél tizedmásodperc lett volna Gaslyéhez képest. De egészen biztosan nem szerzett volna pole-t” – mondta a Formel1.de-nek Marko korábban.

A francia válaszára mostanáig kellett várni: „Számomra ez rendkívül egyszerű történet. Nem érdekelnek az ilyen feltételes dolgok. Igazából a bahreini a csapat történetének egyik legjobb kvalifikációja volt. Ebből az egyetlen levonható következtetés az, hogy ha gyors autót kapok, akkor extrém gyors is tudok lenni. Pont” - válaszolt Gasly Markónak a Racing News oldalán keresztül.

„Őszintén szólva, én már nem foglalkozom ezzel a Red Bull-os kérdéssel, és nem is szeretnék többé erre válaszolni, mivel ez már egy kétéves történet, továbbléptem.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: