DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szafnauer: A mi hibánk Vettel gyengélkedése

Otmar Szafnauer szerint az autó megbízhatatlansága miatt nem érzett még rá a részletekre a négyszeres világbajnok, de Imolában már javult Bahreinhez képest.

Eddig nem nagyon látható a beharangozott formajavulás Sebastian Vettel esetében az Aston Martinnál, bár Imolában már jobban ment a négyszeres világbajnok, mint a bahreini szezonnyitón. Otmar Szafnauer csapatfőnök is inkább ezt nézi és úgy véli, hogy Vettel gyengébb idényrajtja nem a német hibája, hanem a csapaté.

seb_1



"Én azt bánom nagyon, hogy a tél folyamán nem voltunk megbízhatóbbak" - utalt Szafnauer az Aston téli tesztek során előkerülő műszaki hibájára, amely rengeteg időt vett el Vettel felkészüléséből. "Amúgy is csak másfél napja volt, de abból is nagyon sokat vesztett. Ha kicsit többet ülhetett volna az autóban, akkor szerintem mostanra már teljesen máshol tartana a fejlődési görbéjével" - idézi Szafnauer szavait a Motorsport-Total.

"Az autók filozófiái teljesen mások, ehhez idő kell, ez ilyen egyszerű és kész. Sergio Perez is átült a Red Bullba, aztán ugyanerről beszél. Neki is idő kell, mert azt nem lehet helyettesíteni semmivel, mindenkinek magára kell hangolnia az autót, rá kell éreznie az apró dolgokra. Seb az imolai futamon a slick gumikon már nagyon gyors köröket tudott futni, szóval szerintem egyre jobban a magáévá teszi az autót és folyamatosan javul."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: