DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher: Azt játszom, hogy Latifi az első, és el kell kapnom

A Haas újonca, Mick Schumacher elárulta, szinte kínzás számára uralkodó Formula-2-es bajnokként a Formula-1 sereghajtói között körözni, ezért az első helyért folyó csatákba képzel magát a nagydíjakon.

Bár csapattársát, Nyikita Mazepint kényelmesen legyőzte az idény eddigi két versenyhétvégéjén, a Haas volánjánál eddig nem volt esélye az újonc Schumachernek az utolsó előttinél előkelőbb helyezésekért harcolni, hiszen jelenleg a csapat tavalyi ellenfelei, a Williams és az Alfa Romeo is egy lépéssel előrébb járnak. Ráadásul a kilátások sem kecsegtetőek, a Haas a jövő évre készülve nem is tervezi már fejleszteni az idei autót, ami egész éven át tartó szenvedésre kárhoztathatja Schumacheréket. Az eddig két 16. hellyel rendelkező német azonban a Channel 4-nek arról beszélt, verseny közben saját világában olyan versenyeket képzel el, amelyben az előtte haladó autóval a győzelemért csatázik.

schumacher_1



„Nem igazán tudom, hogy milyenek az érzéseim, milyen az arckifejezésem, amikor az autóban ülök – egyszerűen szeretek vezetni, így hát élvezem, amit csinálok. De akkor viszont nem élvezem, amikor nem az elején vagyok. Emiatt szinte kínzásnak érzem, hogy a mezőny végén körözök valódi ellenfelek nélkül” – ismerte el a 22 éves versenyző.

„Ezt azzal oldom meg, hogy saját nagydíjat alkotok magamnak. Például ha Nicholas [Latifi] vagy [George] Russell van előttem, akkor azt képzelem, hogy ők vezetik a versenyt, és el kell őket kapnom. Ezt játszom annak érdekében, hogy végig motivált maradjak, mindig 100%-osan odategyem magam.”

Helyzetéből adódóan Schumacher idén még aligha fogja tudni megmutatni azon képességeit, amelyek F3-as és F2-es bajnoki címekhez vezették, és amelyek apja, Michael Schumacher nagyságát idézhetik a német máris népes rajongótáborában.

„Tudom, hogy nem tehetünk mindenkit boldoggá, de tisztában vagyok az értékemmel, és tudom, mit értem el, hogy ide jussak. Ez a vezetéknév nemcsak magával a névvel, hanem jó eséllyel a génekkel is együtt jár. Azt gondolom, hogy elég jó csomaggal rendelkezem, emellett pedig a világ legjobb tanárával is!”  mondta Schumacher, utalva hétszeres világbajnok apjára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: