DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso furcsán érzi magát az Alpine-nál

Egy F1-es csapatban általában a veterán mérnökök és szerelők azok, akik több évtizednyi tapasztalttal a hátuk mögött a régi időkről sztoriznak. Az Alpine-nál ez a szerep a 39 éves Alonsóra hárul.

Egy szokatlan felállásról tanúskodik egy Formula-1-es csapatban, ha a vezérigazgató az egyik pilótát hívja „mindenki keresztapjának”. Az Alpine-nál pontosan ez történt a közelmúltban, amikor a Renault vezére, Luca de Meo a fenti jelzővel illette az F1-be idén visszatért Fernando Alonsót. De Meo szerint a spanyol világbajnokra most más szerep hárul, mint amikor legutóbb az enstone-i alakulatnál versenyzett, hiszen a csapattagok döntő többségénél nagyobb tapasztalattal rendelkezik a száguldó cirkuszban. Alonso egyelőre nem érzi teljesen magáénak a szerepet, de elutasítani sem fogja azt.

alo-2021-portre1



„Az egyik legtapasztaltabb emberük a pilóta, ami kissé furcsa. Általában amikor valaki a Formula-1-be érkezik, akkor a csapatában számos tapasztalt ember veszi őt körbe, akik a régi futamokról anekdotáznak, Imola vagy más versenypálya érdekességeiről mesélnek. Most én vagyok az, aki ezekről beszél. Kicsit furcsa, hogy a pilóta kapta ezt a szerepet” – nyilatkozta a Channel 4 tévécsatornának.

Alonso immár harmadik alkalommal igazolt az enstone-i alakulathoz, amellyel 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet szerzett. Bár ez az alakulat már csak szellemi utódja az egykori Renault-nak, a spanyol szerint bennük is ott van a lehetőség a vb-cím megszerzésére.„Motivált és friss a csapat, amiben ott van a potenciál a jövőbeli világbajnoki címhez. Ebben biztos vagyok. Nem tudom, hogy ez két, öt vagy hét évbe fog telni, de ez egy jó projekt, amit élvezek” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: