DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Feladhattam volna, de nem tettem

A sóderágyban, a gumifalat nézve Lewis Hamiltonon átfutott a gondolat, hogy feladja az imolai futamot. A kicsúszással körhátrányba került, de az elszántsága és a hite vitte őt tovább.

Időről időre Lewis Hamilton bemutat olyan felzárkózásokat, amelyekre csak kevés pilóta lenne képes az aktuális Formula-1-es mezőnyben. Ilyen volt például a tavalyi törökországi versenye, és ezt láthattuk tőle a múlt hétvégi imolai fordulón is. A brit pilóta az élen álló Max Verstappent üldözve hibázott egyet, és a gumifalnak csúszott, ami után hosszú másodpercekig úgy tűnt, véget ért a futama. Végül azonban egészen a második helyig kapaszkodott fel, ami akár sorsdöntő is lehet az év végi összesítés során.

s741yuvm4jo0jaz3vwy6_lg



„Ebben a szezonban kétségkívül nagyon értékesek lesznek a mai második helyezéssel megszerzett pontok” – fogalmazott a leintést követően. „Azt nagyon nehéz lenne visszahozni, ha 25 pontot veszítettem volna, mert a Red Bull autója hihetetlenül gyors. Az időmérőn egyértelműen gyorsabbak voltak nálunk, de egy kicsit talán versenytávon is ez volt a helyzet. A küzdelmünk nagyon szoros lett, amit imádunk. Ennyi idő után nagyszerű újra az élen látni a McLarent, ahogy a Ferrarit is nagyszerű újra jó formában tudni. Izgalmas futamok várnak ránk, amelyek mindannyiunk számára kihívásokat tartogatnak.”

Hamilton elárulta, a sóderágyban parkolva átfutott rajta a gondolat, hogy feladja a versenyt, de egy hang arra buzdította őt, hogy folytassa. Szerencséjére rövid időn belül megszakították a versenyt, így volt ideje helyretennie az érzéseit. „Mindig nagy elégedettségérzettel jár, amikor valaki felülkerekedik egy nehézségen, legyen az valamilyen kihívás, hiba vagy bármilyen akadály, amit le kell küzdeni. Az embert nem a hibái határozzák meg. Nem az a lényeg, hogy valaki elesik, hanem az, ezt követően talpra áll-e. Tudják, hogy ritkán követek el hibákat, és ez számomra egy nehéz pillanat volt. De úgy érzem, ezek a dolgok okkal történnek – emlékszem, a gumifalat nézve azon gondolkodtam, hogy nincs vége a versenyemnek. Elutasítottam a gondolatot, hogy vége a versenyemnek. Megtehettem volna, hogy leállítom az autót és kiszállok, de hálás vagyok, amiért nem ezt tettem. Megpróbáltam átalakítani a dühöt pozitív energiává, így [a megszakítás után] visszaülhettem az autóba, és tovább versenyezhettem. Elképesztő leckét kaptam és tapasztalhattam meg” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: