DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hakkinen: Max idegesnek tűnik a rádióban

A kétszeres F1-es világbajnok ámulva figyeli a Verstappen és Hamilton között kialakult küzdelmet, amiből bármelyikük kijöhet győztesként. Elmondta, ebben minek lesz kulcsfontosságú szerepe.

Két nagydíj alapján korai lenne kijelenteni, mindenesetre az eddigiek alapján úgy tűnik, idén végre egy olyan szezont láthatunk a Formula-1-ben, amire a rajongók hosszú évek óta epekedve várnak. Lewis Hamilton és Max Verstappen személyében két gigászi pilóta csap össze a futamgyőzelmekért abban a reményben, hogy a végén megszerezheti a világbajnoki címet. A hátborzongatóan változatosra sikeredett Emilia-Romagna-i Nagydíjra visszatekintve Mika Hakkinen elárulta, ő hogyan látja a felek küzdelmét. 

0f0qymgrxmkwn1mw1j4f_lg



„Az én tanulságom a hétvégéről az, hogy a Red Bullé az F1 leggyorsabb autója, de a Mercedes versenytempóban egy szinten van vele, és az időmérőn sincs nagy hátránya. Ez a két csapat áll fej-fej mellett. Mindkét Red Bull hibázott a leggyorsabb időmérős körén, de még így is megszerezték a második és harmadik rajthelyet, egy tizedmásodperccel Lewis Hamilton mögött. Tökéletes körökkel Sergio Perez és Max Verstappen kibérelhette volna az első rajtsort, de Lewis ellen senki sem engedheti meg magának, hogy hibázzon” – írta az Unibet weboldalán.

„A versenyen nem okozott meglepetést, hogy a tökéletes rajtját és az első kanyarban látott összecsapást követően Max nyert. Az nagyon szoros volt. Könnyedén összeütközhettek volna, de a koccanástól eltekintve jól felmérték a helyzetet. Lewisnak szerencséje volt, hogy csak kis mértékben sérült az autója. Még csak a második versenynél tartunk, de ezek a srácok már most keményen harcolnak! Nem lep meg, hogy Michael Schumacherhez és hozzám hasonlítják őket. Szinte azonos szinten lévő autók, és két pilóta, akiket csak a győzelem érdekel.”

Hakkinent különösen a világbajnoki küzdelem mentális oldala izgatja. Ha kétszeres világbajnokként azt állítja, hogy a higgadtabb pilótáé lehet a végső siker, akkor azt érdemes szem előtt tartani. „Max időnként idegesnek tűnik a rádióban, szóval érdekes lesz a csatájuk pszichológiai oldala. Kétségkívül mindketten nyerni akarnak, de a nyugalom megőrzésének kulcsszerepe lesz. Max jól vezetett, és minden diadallal a győzelmi ritmusát fejleszti, ami nagyon fontos, ha világbajnokságot akar nyerni” – fogalmazott Hakkinen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: