DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ez egy aggasztó jel Russell jövőjére nézve?

David Coulthard szerint Valtteri Bottas semmi rosszat nem csinált, George Russell viszont hibázott, majd elragadtatta magát - el kell ismernie, hogy ő a hibás, különben ez rosszat jelent számára.

Elég heves érzelmeket váltott ki a vasárnapi Valtteri Bottas - George Russell "találkozó", hiszen a Mercedes pilótája és a Williamsben ülő juniorja hatalmas csattanással zárta le egymás futamát. A stewardok végül versenybalesetnek minősítették az akciót, a két versenyző pedig egymást hibáztatta, Russell elég hevesen rohant oda Bottashoz egy "meglegyintésre", míg a finn a középső ujjával jelezte a fiatalnak, hogy mit gondol.

Russell később bevallotta, hogy elragadtatta magát, de a viselkedése Toto Wolff mellett másokat is elgondolkodtatott, többek között a korábbi F1-es pilótát, David Coulthardot.

rrrr



"Nem hiszem, hogy ez most George legjobb pillanata..." - idézi Coulthard szavait a Channel4. "Ő a jövő sztárja, egy nagyszerű pilóta, aki ráadásul általában reálisan látja a dolgokat. Viszont szerintem abban a pillanatban elöntötte őt az adrenalin és elvitték őt az érzelmei, majd később azért vállalni fogja a felelősség nagyobb részét. Ha nem, az aggasztó lehet a jövőre nézve, mert akkor van egy repedés a pajzsán."

"Szerintem ott és akkor úgy érezte, hogy Bottas leszorította, pedig az igazi problémát az jelentette, hogy George túl gyorsan jött ott a DRS-sel együtt. Volt elég helye, de ráment a fehér vonalra, majd a fűre és nekicsúszott Bottasnak. Szerintem ez inkább George hibája, a megpördülés pillanatában Bottas már inkább balra húz, szóval szerintem itt George tapasztalata hiányzott. Őszintén szólva csak mert verseny van és te DRS-sel támadsz, az elöl lévőnek még nem kell megkönnyítenie a dolgodat. Bottas sem tette ezt, de nem is vezette le őt a pályáról."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: