DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hangulatjelentés: lesz-e eső Imolában?

Lesz-e eső vagy sem? Ez a kérdés foglalkoztatja a közvéleményt Imolában, ahol néhány óra múlva elrajtol a „Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell'emilia Romagna 2021” – minden idők leghosszabb nevű F1-es nagydíja.

Vasárnap reggel az eddigi hűvös reggelekhez képest kellemes, napos idő fogadta a jelenlévőket az Enzo és Dino Ferrari nevét viselő versenypályán. A paddock – amelyre a sajtóterem teraszáról nyílik kilátás – a délelőtti órákban meglehetősen csendesnek mutatkozott, a versennyel kapcsolatos operatív előkészületekre bőven van ideje a csapatoknak, hiszen a futam 15 órakor rajtol. A versenyzők egyelőre a motorhome-ok mélyén lapulnak, csak Lance Stroll mutatta magát, amikor az Aston Martin mobil létesítményének tetején bonyolította a szokásos napi tréningjét.

Ami az időjárást illeti: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) meteorológiai partnere, a Meteo France legfrissebb előrejelzése szerint annak ellenére is van sansz az égi áldásra, hogy ennek per pillanat semmi jele nincs az égbolton. A meteorológusok szerint 60 százalék az esély arra, hogy 15 és 17 óra között, amikor a versenyt futják, enyhe esőzés éri majd el a térséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: