DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tsunoda: Sajnálom, túl izgatott voltam

Nyilvánosan kétszer is elnézést kért csapatától az imolai F1-es időmérőn balesetet szenvedett Yuki Tsunoda, aki az utolsó rajthelyről a holnapi esőben bízik. Elismerte, hogy túl izgatott volt.

Amilyen impozáns teljesítményt nyújtott élete első F1-es futamán, olyan hamar véget ért a szombati időmérő edzése Yuki Tsunodának. A japán pilóta a Q1 első perceiben túlvállalta magát a Variante Altában, így megpördült, és háttal a gumifalnak csapódott. Mivel egyetlen mért kört sem teljesített, így az utolsó rajthelyről várja a holnapi indítást.

 EzLLxRhVEBAyVMQ_1



„Hogy őszinte legyek, egyszerűen csak túlhajtottam a kanyarbejáraton. Odáig nagyszerűnek tűnt a kör, jó eséllyel egyetlen mért idővel könnyedén tovább tudtam volna jutni a Q2-be. Egyszerűen túl izgatott voltam. Buta hiba volt, a csapat miatt igazán sajnálom. Holnapra ezt el kell felejteni” – idézte őt a Motorsport.

A japán sértetlenül sétált el az autójától, ami eléggé csúnya állapotba került az ütközés hatására. A hátsó energiaelnyelő zóna mellett a futómű, a szárny, a kipufogó, valamint a padlólemez is sérült, és ezek csak a látható károk voltak. A szerelőire hosszú nap vár a holnapi rajtig. „Eléggé rossznak tűnt az alapján, amit a hátuljából láttam. Remélem, hogy holnapra rendesen meg tudják javítani” – kommentálta.

Agresszív előzéseivel Tsunoda már a szezonnyitón felhívta magára a figyelmet. Ilyen megmozdulásokra a szűk imolai vonalvezetésen kevesebb lehetősége lesz, mindenesetre úgy érzi, jó esélye van a felzárkózásra. Kicsit az esőben is bízik. „Holnap talán más körülmények lesznek. Az eső segíthet nekem. Az a lényeg, hogy ne kövessek el a maihoz hasonló hibát. Alkalmazkodnom kell a változó körülményekhez, és nyomni a végéig” – tekintett előre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: