DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko Perezt hibáztatja a balesetért

A versenyirányítás hiába mentette fel Perezt és Ocont a pénteken történt ütközés miatt, a Red Bull tanácsadójának meggyőződése, hogy Perez miatt történt az eset.

Furcsa helyzet alakult ki az imolai F1-es versenyhétvége pénteki napján, amikor egy optikai kábel meghibásodása miatt az első szabadedzésen a tévéközvetítés, az időmérő rendszer és a csapatok rádiója sem működött megfelelően. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy Sergio Perez és Esteban Ocon összeütközött egymással, amiről azóta sem kerültek elő felvételek. A versenyirányítás az edzést követően tisztázta a helyzetet a pilótákkal, és arra jutott, hogy az ütközés egy szerencsétlen eseménysorozat eredménye lett, így egyiküket sem vonta felelősségre. Ennek ellenére Perez főnöke, Helmut Marko ráhúzta a mexikóira a vizes lepedőt.

„Nyilvánvalóan Perez hibája volt, aki megelőzte Ocont, mielőtt a baleset megtörtént. A sérülés javítható, de természetesen időt veszített vele. Nehéz helyzet volt” – nyilatkozta az istálló osztrák tanácsadója. „A probléma az volt, hogy egyáltalán nem működött a bokszutcai rádió. Úgy tűnt, ez a legtöbb pilótát zavarja. Persze ha minden kötél szakad, akkor is rendelkeznek egy eszközzel, amivel szemmel tarthatják a pályán zajló eseményeket. Nem tudom, minek van a visszapillantó tükör” – fogalmazott mogorván.

Nem szeretnénk az ördögöt a falra festeni, de az utóbbi évek során a Red Bullnál meglehetősen rossz ómennek számít az, ha valakit Marko kritizál. Daniel Ricciardót a 2018-as bakui ütközés miatt vonta felelősségre, mielőtt a pilóta távozott a csapattól. Az őt váltó Pierre Gaslyról már az előszezoni teszten is neheztelt, a francia nem is a csapatnál fejezte be az évet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: