DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: A Red Bull nem mutatott meg mindent

A Mercedes hétszeres világbajnok versenyzője mindkét pénteki szabadedzést a második helyen zárta csapattársa mögött. Ezúttal jobbnak tűnnek az Ezüst Nyilak, de Hamilton szerint a Red Bullban több van.

A szezon második versenyhétvégéjére úgy érkezhetett meg a Mercedes csapata, hogy bár megnyerték a Bahreini Nagydíjat, de mégsem övék volt a leggyorsabb autó. Három héttel a szezonnyitó után olybá tűnik, hogy megfordult a kocka, és megint őket kell elkapniuk a többieknek.

„A csapat keményen dolgozott, hogy megértsük, mi történt az előző versenyen. Ennek köszönhetően jobban be tudtuk lőni az autó beállításait, de persze a más körülmények is közrejátszhatnak abban, hogy ezúttal jobban kezdtünk” - utalt Hamilton a hűvösebb időjárásra és az eltérő pályára.

„Orvosoltunk apróbb problémákat, de igazából semmi komoly, eddig pedig jónak tűnik a tempónk. Az aszfalt egy kissé huplis, de egyébként minden rendben van, kellő mértékű a tapadásunk, ugyanakkor szerintem a Red Bull még nem mutatott meg mindent” - hívta fel a figyelmet a hétszeres világbajnok.



„Gondokkal küzdöttek mindkét szabadedzésen, forgalomba kerültek és egyéb apróságok hátráltatták őket, így kíváncsi vagyok rá, holnap mire számíthatunk tőlük” - mondta el Hamilton a Formula.hu helyszíni tudósítójának jelenlétében, majd elárulta azt is, mennyivel jobban fekszik a Mercedesnek az enyhébb időjárás.

„Sokkal jobb ez a hűvösebb hőmérséklet nekünk, már ne értsenek félre, szép idő van, de legutóbb Bahreinben olyan hőség volt, hogy egyszerűen a fékezéstől és a kanyarból való kigyorsítástól teljesen elhasználódtak a gumik. Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy a közepes vagy a lágy abroncsok-e a jobbak, nagy különbséget – őszintén szólva – nem éreztem közöttük.”

„Van még bennünk extra teljesítmény, a szombaton megszerzett pozíció pedig nagyon nagy súllyal bír itt, mivel nehéz követni az előttünk haladót. Fontos lesz, hogy megtaláljuk a megfelelő beállítást és ezáltal kihozhassuk a legtöbbet az autóból.”

Lewis Hamilton kitért a középmezőnyre is, ahol úgy tűnik, a McLaren, a Ferrari és az AlphaTauri lehet harcban a az előkelőbb pozíciókért: „Az AlphaTauri mérnökei remek munkát végeztek idén, rendkívül gyorsnak tűnnek. Örülök, hogy Pierre kapott tőlük egy gyors autót, jó őket ennyire elöl látni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: