DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas a szimulátorban keresett válaszokat

A Mercedes finn F1-es pilótája Brackley-ben dolgozott a beállításokon és olyan sok mindent kipróbáltak, hogy már meg sem tudta számolni. Szerinte a Red Bull a gyors kanyarokban erősebb.

Nem sikerült jól a bahreini futam Valtteri Bottas számára, hiszen a Mercedes finn pilótája tempóban nem tudta felvenni a kesztyűt a Hamilton-Verstappen párossal, hibázott is, majd a csapat a bokszban is eldobott neki jó pár másodpercet. A versenyző a stratégiával sem volt elégedett, volt is ebből némi ellentét személyesen, illetve a nyilatkozatokban is közte, valamint Toto Wolff között. Az azóta eltelt időt gyakorlással töltötte.

bot_1



"Igazság szerint Bahrein után elmentem Brackley-be, hogy szimulátorozzak és próbáltam dolgozni a beállításokon, hogy megtalálhassam a válaszokat. Egyúttal próbáltam segíteni a csapatot is és kiaknázni a teljesítményt. Már nem is tudtam számolni, hogy mennyi beállítást próbáltunk ki, sok eszközt megnéztünk, de legalább most, hogy idejöttünk, megvan, hogy miből kell választani" - mondta Bottas az imolai hétvége csütörtöki sajtótájékoztatóján a Formula.hu jelenlétében.

"Az adatokból az látszik, hogy a Red Bull talán a tempós kanyarokban igazán erős, egyébként minimális különbségek vannak itt-ott. De a bahreini pálya elég sajátos, például az aszfalt tapadása ott alacsony, míg itt, Imolában jóval nagyobb és a gumik sem melegszenek annyira túl. Szóval meglátjuk majd, hogy itt hogyan viselkednek az autók" - tette hozzá a finn pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: