DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Még nem az igazi Perez alatt a Red Bull

A mexikói F1-es pilóta elárulta, hogy Bahreinben egy fékprobléma is hátráltatta az időmérőn - mint mondta, Verstappen jó referenciát jelent számára, de az autóval még nem szokott össze.

Bahreinben balszerencsés időmérőt és remek futamot teljesített a Red Bullnál Sergio Perez, de azt továbbra sem titkolja, hogy nem egyszerű vezetni ezt az autót és hogy még nem érzi magát teljesen komfortosan benne. Az imolai hétvége csütörtöki sajtótájékoztatóján a Formula.hu jelenlétében Perez beszélt is arról, hogy ezen a helyszínen újabb lépéseket szeretne megtenni az autóval - mint mondta, ez egy más jellegű pálya, az aszfalt is eltérő, másképp tapad az autó, így tapasztalatszerzés szempontjából mindenképpen hasznos lesz.

che



Ezen felül azt is hozzátette, hogy a beállításokkal kapcsolatban jó referencia számára Max Verstappen: tudja, látja, hogy a csapattárs milyen időket tud autózni, milyen tempóra képes, hogyan vezeti az autót, de azt is, hogy milyen problémákkal szembesül. Ő nem szeretne vaskalaposan egy irányba erőlködni a technikával, a kapott információk alapján szeretné a legtöbbet fejlődni az autóval való összhang tekintetében.

Elhangzott még kérdésként az is, hogy vajon aggódik-e a Q2 miatt - legutóbb nem sikerült túljutnia rajta a rizikós stratégia miatt, vajon van-e rajta ilyen jellegű nyomás? "Nincs, abszolút nincs. Magabiztos voltam, mert cask azzal eldobtam három tizedet, hogy hibáztam az egyik kanyarban, szóval úgy éreztem, hogy meg tudom csinálni a szükséges időt. Utólag kiderült, hogy volt egy problémánk a fékkel és szerintem anélkül meg is lett volna - most már értjük, hogy mi volt a gond, de akkor is ez volt a jó döntés. Az autó képes volt a szükséges tempóra és a legjobb eredmény eléréséhez a legjobb stratégiát kell alkalmazni, úgyhogy ha ehhez kockáztatni kell, akkor kockáztassunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: