DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamiltont és Vettelt összehozták a küzdelmek

A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont a kedvenc F1-es rivalizálásáról kérdezték, mire felidézte a Sebastian Vettel elleni csatáit. Elárulta, hihetetlenül tiszteli őt, mint pilótát és férfit.

Hamilton és Vettel ketten birtokolnak tízet az utóbbi tizenegy F1-es szezon világbajnoki címeiből, amelyek közül a 2017-es és a 2018-as volt kettejük között a két legszorosabb. Hamilton mindkét alkalommal legyőzte német riválisát, ám kettejük csatáira vélhetően mindketten örömmel gondolnak vissza. A brit annyira élvezte a Vettel elleni csatákat, hogy ezt nevezte meg, mint az F1 valaha volt legélvezetesebb rivalizálását.

 ham-vet-20203



„Kemény volt odáig eljutni, ahol most tartunk, és a személyében egy hihetetlen pilótát, valamint egy nagyszerű embert ismertem meg. Egy négyszeres világbajnok. Sokat kivett mindkettőnkből, hogy egy másik csapat ellen küzdöttünk, és hosszú időn át, hétvégéről hétvégére koncentráltnak kellett maradnunk. Bár ez egy nehéz időszak volt, úgy érzem, hogy közelebb hozott minket egymáshoz. A kettőnk közötti tisztelet óriási” – méltatta ellenfelét az imolai hétvége csütörtöki sajtónapján, amelyen a formula.hu is részt vett.

Hamiltonnak idén minden valószínűség szerint nem Vettel, hanem a nála jóval fiatalabb Max Verstappen lesz. A szavai alapján élvezni fogja a kihívást. „Számomra az a lényeg, hogy a legjobbak ellen a lehető legszorosabb csatákat vívjam. Ilyen esetekben csak abban lehet bízni, hogy az eredmények érdekében egy kicsit többet sikerül kihozni magamból.”

Azt egyelőre ő sem tudta megjósolni, Verstappen ellen hogyan alakul majd a világbajnoki küzdelme, de azt tudja, hogy az ellenfele kora miatt ez más lesz, mint Vettel ellen. „Maxnek nincs meg az a háttere, mint Sebnek volt, de nyilván a jövő bajnoka bújt meg benne. Hogy ez most vagy később érik-e be, az attól függ, a csapatom és én milyen munkát végzünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: