Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 17. hétfő
F1

Perez: Nem ülhetek karba tett kézzel azt várva, hogy majd minden összeáll

Sergio Perez nem feltétlenül eredményes, de mindenképpen javuló tendenciát mutató bemutatkozáson van túl a Red Bull színeiben. Tudja, hogy nem fog szájába repülni a sült galamb, így keményen dolgozik.

A Red Bull istállójához idén csatlakozó mexikói pilóta nem tudta magát beverekedni a Q3-ba első versenyhétvégéjén az energiaitalosok autójával, azonban vasárnap óriásit mentett, miután a felvezető kör közben megállt alatta az autó, melyet teljesen egyedül tudott újraindítani.

Perez végül a bokszutcából rajtolva szerezte meg az ötödik helyet, ami komoly teljesítmény, főleg ha azt nézzük, hogy ez volt az első versenye a Red Bull-lal. Korábban már többször elmondta, hogy szüksége lesz néhány versenyre, hogy összeszokjon az autóval és a csapattal, de tudja, hogy ez nem jön majd magától.„Nem tűztem ki magam elé egy konkrét időpontot, amikor már szeretném, ha minden klappolna, egyszerűen csak azt akarom, hogy minél előbb kihozhassam az autóból a maximumot. A csapat számít rám ott elöl és ott is van a helyem, így én sem hátradőlve várom, hogy majd magától menni fog minden” – idézi Perezt a Racer oldala.

Keményen dolgozom és a mérnökök is keményen dolgoznak velem együtt, így előbb-utóbb minden össze fog állni, és mikor ez végre megtörténik, nagyon erősek leszünk. Az első versenyen sokat tanultam. Láttam, Max miként hozza ki a legtöbbet az autóból, talán ez volt a legfontosabb és ma már azt is tudom, hogyan kell beállítani az autó egyensúlyát.”

„Szerintem szoros lesz idén a csata a Mercedesszel, most pedig az is kiderül, hogy ez a harc mennyire pályafüggő. Kíváncsi vagyok, hol leszünk majd Imolában, ami egy teljességgel más karakterisztikájú pálya, mint Bahrein és azt is várom, hogy hogyan állunk majd hozzájuk képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?