DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A versenyzés utáni jövőjéről beszélt Hamilton

Mikor fejezi be az F1-es pályafutását és mihez kezd utána? Ezeket a kérdéseket járta körbe Lewis Hamilton, aki egyelőre nehezen tudja elképzelni magát a versenypályáktól távol.

Több hónapnyi halogatás után idén év elején mindössze egyetlen évre írt alá a Mercedes Formula-1-es istállójával a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, akivel kapcsolatban az utóbbi fél évben a szokásosnál is többször felmerült a visszavonulás témaköre. A 36 éves brit szinte az összes jelentős rekordot megdöntötte a sorozatban, vb-címeinek számában pedig beérte az eddigi rekorder Michael Schumachert, ráadásul az F1-en túl is több érdekeltséggel rendelkezik. Ezeket figyelembe véve az olasz Gazzetta dello Sport arról faggatta a pilótát, mikor jöhet el számára a visszavonulás, és várhatóan mihez kezd azt követően. 

ham-portre-2021



„A visszavonulásom után is az F1 része maradhatok, és azt hiszem, szeretnék is az lenni. De nehéz azon gondolkodnom, milyen lenne versenyzés nélkül. Gyerekként megtanultam, hogy könnyebb és eredményesebb úgy változtatni a dolgokon, hogy annak részesei vagyunk. Az F1 egy olyan eszközt adott a kezembe, amivel számos embert elérhetek, akiket tájékoztathatok, bátoríthatok, motiválhatok, pozitív üzeneteket küldhetek nekik. Egy ponton abba kell hagynom, de a küldetést, hogy a motorsport befogadóbbá váljon, nem hagyom hátra. Ezért mindig küzdeni fogok. Egy-két év nyilvánvalóan nem elég erre” – magyarázta.

Bár 2007 óta folyamatosan az F1-ben versenyez, Hamilton egyelőre nehezen tudja elképzelni magát egy másik hivatásban. Akkor is így gondolkodna, ha nem világbajnok autóban ülne. „Az álláspontomnak semmi köze ahhoz, hogy világbajnoki címért küzdünk-e vagy sem. Nem hátrálok meg, ha nehézzé válik a helyzet. Igen, egy évre akartam aláírni. Mondtam Totónak [Wolff, caspatfőnök], hogy jó lenne, ha a jövőnkkel kapcsolatos beszélgetésekre nem januárban, hanem sokkal korábban kerülne sor. Teljes mértékben elkötelezett vagyok a sport iránt. Imádom, amit csinálok. Így vagy úgy, de óriási csatánk lesz, és ezt mindig is imádtam. Jelenleg nem érzem azt, hogy ez lenne számomra a vége. A következő évben érkező szabályváltozások izgalmasak. Nem érzem, hogy ez lenne a vége, de a következő nagyjából nyolc hónap során kiderül számomra, készen állok-e a befejezésre. Kétlem, hogy személy szerint készen állnék, de meglátjuk” – idézte az elhangzottakat a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: