DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem tudja a Mercedes, hogy mikor váltson 2022-re

Nincsenek jó helyzetben az idei szezonra, úgyhogy most is fejleszteniük kell az autót, de közben a 2022-es technika lenne a lényeg, mert azzal nem lehet hibázni.

Az idei szezon egyik nagy kérdése minden csapat esetében az, hogy mikor váltsanak át a 2022-es autó fejlesztésére, hiszen az egy teljesen más konstrukció lesz és nem lehet elrontani, különben annak a levét még évekig fogja inni a hibázó istálló. A Mercedesnél talán úgy is gondolták, hogy ők hamar áttérhetnek a jövő évre, a Red Bull fenyegése azonban mindezt felboríthatja - az idei vb-cím érdekében még a 2021-es technikán is csiszolni kell...

"Ezek most trükkös döntések lesznek, mert nyilvánvaló, hogy a 2021-es szezonban is teljesíteni kell, azt nem lehet elengedni. Ugyanakkor a 2022-es szabályok pár évig érvényben lesznek és ha valaki lemaradással kezd, akkor elég nehéz lesz majd felzárkózni" - mondta Toto Wolff, a Mercedes vezére a Motorsportnak.

00121001_212



"Az idénre bevezetett szabályváltoztatásokkal viszont nekünk több mindent kell kompenzálnunk, minket ez jobban sújt ebben a szezonban, mint másokat, ez már akkor kiderült, amikor először kivittük a pályára az autókat. Most megpróbáljuk ezt megoldani, hogy idén is eredményesek lehessünk, de jelenleg arra még nincs jó válasz, hogy mikortól foglalkozunk kizárólag a 2022-es autóval" - tette hozzá.

Wolff szerint persze minden csapat ugyanezen gondolkodik, de a Mercedesnek a vb-címért való harc miatt ez most még nagyobb fejtörést okoz - talán csak a Red Bullnál agyalhatnak ezen hasonló mértékben...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: